KEKLI BAKLAVA (HAZIR YUFKA ILE)


Hem bu kadar kolay 10 dakikada yapilsin hemde ustune usluk birde ayni tad ayni lezzeti yakalasin böyle baska bir tarif yok sanirim.Simdiden bayrama yapmayida düsünüyorum kismet olursa,internette bir sürü tarif vardi ama ben kendime göre uyguladim ve yine denemek isteyenler icin asama asama resimledim umarim yapmak isteyenlerede buyuk kolaylik olacaktir.

Malzemeler

1 paket baklava yufkası
100 gr. tereyağı
1 kahve fincanı sıvıyağ

Kek malzemeleri icin:

4 yumurta(yumurtaniz büyükse 3 yeterli)
3 tepeleme yemek kaşığı şeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
1/ 2 paket kabartma tozu
1 su bardagi dövülmüs ceviz veya fındık

ŞERBETI ICIN:

3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarim limon

YAPILISI:Serbet hazirlanir ve bir kenarda sogumaya burakilir.Kek harci cirpilip hazirlanir bir kenara alinir,baklavalik yufka paketinden cikartilip havalandirilir,firin 180 derecede isitilmaya burakilir ve firin tepsisi yaglanir icine sürecegimiz yag eritilip ilinmaya burakilir ve birlestirmeye baslanir.yaglanmis tepsiye bir kat yufka konur ve arasina firca yardimi ile eritilmis siviyag tereyagi karisimi sürülür,diger 10 yufkada ayni sekilde yapilir ve üzerine önceden hazirladigimiz kek harci dökülüp üzeri düzlenir daha sonra yine ayni sekilde yufkalar resimde görüldügü gibi aralarina yag sürülerek 10 yufka tamamlanir.

Keskin bir bicak yardimi ile hafif hareketlerle ve gerekirse ucu herseferinde islatilarak resimde görüldügü gibi kesilir kalan yag üzerine gezdirilip önceden isitilmis firinda üzeri kizarana dek yaklasik 35,40 dakika pisirilir,cikinca kesilmis dilimlerin üzerinden bicakla tekrar gidilir ve iki dakika ilk sicakligi ciktiktan sonra soguk serbeti üzerine gezdirilir iyice dinlenip tamamen soguduktan sonra servis edilir.dilerseniz üzerine antepfistigi yada hindistancevizide serpilebilir.

About these ads

11 thoughts on “KEKLI BAKLAVA (HAZIR YUFKA ILE)

  1. Ellerinize saglik gercekten cok degisik gorunuyor. InsaALLAH bir gun denerim. ALLAH nasip kismet ederse ramazanda TRde olucam. Aileme yapmak isterim bu guzel tarifinizi. Cok anlasilirda anlatmisiniz, tesekkur ediyorum. sevgilerimle…

  2. Leziz sofralar aslinda yapmayi planlamiyodum ama baklavalik yufkadan peynirli borek tarifini gorunce yapmaya karar verdim. Ancak anlamadigim bir sey var.10 yufka demissiniz. Alt kisma 10 ust kisma 10 toplamda 20 yufkami olucak yoksa alt ve ust toplamda 10 yufkami olucak. artan yufkalardanda peynirli boregi yaparim diyerekten kararimi degistirdiniz :) simdiden tesekkur ediyorum.sevgilerimle…

  3. Sende haklisin sevgili Fatma iki tarif arka arkaya gelince normaldir oyle dusunmen ama bir paket baklavalik yufkadan sanirim 24 tane cikiyor ben 10 unu altina 10 unuda üzerine kullandim kalan 4 yufka ilede börek yaptim birazda buzlukta vardi… Sevgiler

  4. Tatliyi bugun yaptim, cok hafif oldu.Ramazan icin cok ideal. tekrar tesekkur ediyorum. Yapmak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim bende. sevgiler…

  5. Tarifiniz gercekten çok harika oldu bugün yaptım şerbetini döktükten 10dakika sonra yemeye başladım elimdeki üçüncü dilimim bayıldım.yalnız ben sizin tarifinize ek olarak kek hamuruna bir buçuk yemek kasığı irmik kattım denemenizi tavsiye ederim mükemmel demek az gelir çok güzel oldu teşekkür ederim tarif bilgileriniz için

  6. Ellerinize ve emeginize saglık lezzeti anlatmaya kelime yetmiyor denemk lazım kek hamuruna bir buçuk kasık irmik katinca da nefis oldu denemeniz lazım tavsiye ederim

  7. ben birşey sormak istiyorum keki normal kek hazırlar gibimi hazırlıyoruz yoksa bütün malzemelerini bir kaba koyuptamı çırpıyoruz cevap yazarsanız çok sevinirim bende yapıcamda birde unu az gelmiyormu bu malzemeye

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s