BÜZGÜLÜ IRMIKLI BAKLAVA (HAZIR BAKLAVA YUFKASI ILE )


büzgülü baklava
Gectigimiz sene yayinladigim ve bir kacini demek istedigim kermes tariflerinin arasinda bu tatlida vardi,ancak gecen haftaya kismet oldu yapmak.Tarifini ayak üstü aldigim icin bir kac malzemesini unutmusumdur diye netten arastiridim. Sevgili Leyla yapmis, acik anlatimi ile yaparken hic zorluk olmadi banada yinede bende sitemede bulunmasi icin asamalarini resimledim cünkü bilmeyen yapilisindan anlamayabiliyor uygulamasi resimli oldugu zaman bileninde bilmeyeninde hata sansi cok aza iniyor malum kimse emegi ve malzemesi ziyan olsun istemez.Ayrica ben cok seviyorum bu tatliyi cok serbetli olup baymiyor alisilmisin disindada bir tatli degisik birseyler hepimiz zaman zaman yapmak ve sevdiklerimize ve misafirlerimize sunmak isteriz iste bu tarifte öyle bir tarif.Tarifte bir degisiklik yapmadim sadece limon kabugu ilavesinden haric, yinede orjinalini görmek ici buraya tiklamaniz yeterli olacaktir.

MALZEMELER:

1 Paket hazir Baklavalik Yufka
1 cay bardagi siviyag
1 su bardagi irmik

SOSU ICIN:

1 su bardagi süt
1 cay bardagi siviyag
1 su bardagi tozseker
5 adet yumurta
1 paket kabartmatozu
2 paket vanilya
200 gr dövülmüs findik veya badem
1 tane limon kabugu rendesi (istenirse)

SERBETI ICIN:

2.5 su bardagi su
2.5 su bardagi seker
yarim limon suyu
Serbet malzemelerini  tencereye alip kaynadiktan sonra 15 dakika kaynatip ocaktan alip sogumaya burakiyoruz.
cats
YAPILISI:
Baklavalik Yufkalari tezgahimiza acalim.Firca yardimi ile 1 cay bardagi siviyagi tüm Yufkalarimiza sürelim.Sonra yufkalarimiza tek tek irmik serpistirip yelpaze gibi önlü arkali cevirerek büzüstürelim.Tabi bu büzmeyi yufkanin dar yerinden olacak sekilde baslayalim.Büzüstürdügümüz yufkamizi tepsimize alalim.Ve diger geriye kalan tüm yufkalarida bu sekilde yapip bitirelim.Yufkalarimizi 180 derecelik firina verelim hafif altin sarisini almasi icin.Sakin kizartmayin,sadece hafifce sararicak.Tepsimiz firindayken diger malzemelerimizi hazirlayalim.Süt,Yumurtalari,Siviyagi,Sekeri,Kabartmatozunu ve vanilyalari bir kaba alip mikserle iyice cirpalim.Hafifce kizaran tepsimizi firindan cikartip bu sütlü karisimi tüm yufkalarin üzerine gezdirelim.Son olarak bir paket findik icinide yufkalarimizin üzerine serpistirdikten sonra yine 180 dereceli Firina verelim.Ve bu sefer tamamiyle kizarmasi icin bekleyelim.Kizaran tatlimizi cikartip üzerine soguk serbeti gezdirelim.Serbetini cektikten sonra servis yapalim.
About these ads

One thought on “BÜZGÜLÜ IRMIKLI BAKLAVA (HAZIR BAKLAVA YUFKASI ILE )

  1. Esselamu aleykum,
    Seval kardeşim bu tatlı bugün ikinci kez karşıma çıktı,verdiğin linke de baktım meğer meşhur bir tatlı türüymüş,duymayan sağır sultan da benmişim :)
    tatlın nefis görünüyor,tadının da çok güzel olduğuna inanıyorum,resimlerle de çok rahat anlaşılır olmuş,ellerine sağlık sevgilerimle…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s