DONDURMA,KABAK TATLISI,SEKERPARE


VISNELI DONDURMA

Kis geldiginden beri dondurmayi cok özlemistik aylece nette gezerken cay saati sitesinde gördügüm cesit cesit dondurmalarda gözüm kaldi ve evde visne konservesi oldugu icin (tarif kirazli ama ben visne kullandim)onunla yapmaya karar verdim sonuc cok süper oldu aksam yemeginden sonra esime ve kizima bayagi bir sürpriz oldu ama cok begendiler artik elime gecen tüm meyvelerle denemek istiyorum en azindan disardan aldigimiz dondurmalardan daha saglikli görüyorum cocuklarimiza rahat rahat yedire biliriz.

MALZEMELER:
-125 gr seker
-160 ml su
-1 konserve visne
-2 yemek kasigi limon suyu
-460 gr cig krema

YAPILISI:
Suyu ve sekeri 2,3 dakika kaynatiyoruz suyunu süzdügümüz visneleride ilave edip kisik ateste 10 dakika daha pisiriyoruz altini kapatmadan 2 kasik limon suyunuda ekleyip iyice karistirip bir kenarda soguyana dek dinlendirin,cig kiremayi boza kivami olana dek cirpiyoruz sonra cok az blendirdan gecirdigimiz visneli sosuda ilave ediyoruz iyice karistirip derin dondurucuda 2 saat bekletiyoruz sonra cikarip baska bir kaba aliyoruz iyice karistirip agzini kapatiyoruz tekrar derin dondurucuda 4 yada 5 saat bekletiyoruz sonra servis yapa biliriz afiyet olsun soguk kis günlerinde :))

KABAK TATLISI

MALZEMELER:
*1 kilo bal kabagi
*yeterince toz seker
*süslemek icin hindistan cevizi,ceviz yada badem

YAPILISI:
Kabagi dilim dilim kesip kabuklarini soyduktan sonra irice dogruyoruz,tencereye bir sira kabak diziyoruz üzerine seker serpip( isteginize göre az yada cok serpmek sizin elinizde )tekrar kabak diziyoruz tekrar seker ve bitene dek yapiyoruz sonra tencereyi ocaga alip en kisikta pisiriyoruz kabaklar yumusayana dek sonra icindeki suyunu süzüp soguyunca süsleyerek servis yapiyoruz,cok hafif bir tatli denemenizi öneririm….

SEKERPARE

MALZEMELER:
-250 gr margarin
-2 yumurta (yumurtalardan birinin sarisi yüzüne)
-1 su bardagi irmik
-yarim su bardagi seker
-1 paket kabartmatozu
-1 paket vanilya
-aldigi kadar un
süslemek icin hindistan cevizi yada cam fistigi

SERBETI ICIN:
-4 su bardagi seker
-4 su bardagi su
-yarim limon

YAPILISI:
ilk önce serbetini hazirlayip bir kenara sogumasi icin burakiyoruz sonra bir kaba hindistan cevizi haric tüm malzeme konur ve kulak memesi yumusakliginda yogrulur sanra ceviz büyüklügünde parcalar kopartilip avus icinde resimdeki sekil verilir ve yaglanmis tepsiye dizilir üzerlerine catalla sekil verilir ve ayirdigimiz yumurtanin sarisi yüzüne sürülür 170 derecede firinda üzeri kizarana dek pisirilir cikarinca hemen soguk serbet üzerine dökülür ve kapali olanfirin biraz soguduktan sonra icine tekrar konur orda serbeti cekmesi beklenir,en son olarakta hindistan ceviziyle yada cam fistigiyla süslenir….

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s