RECEL VE MARMELATLAR


Kis aylarina hazirliklar baslamistir her evde bizim evdede basladi tursular kuruldu recel ve marmelatlar yapildi kurutmaliklar hazirlandi ve bir kis boyu yemek icin hepsi dolaplarda bir bir yerlerini aldilar.

ERIK RECELI:

*1 kilo erik
*1 kilo seker
*1 cay bardagi su
*bir kac damla limonsuyu

YAPILISI:
Erikler yikandiktan ve cekirdekleri cikartildiktan sonra recel kaynatacagimiz tencereye alinir üzerine sekeri ve suyu ilave edilerek kaynamaya burakilir,kaynamaya baslayan recel kisik atese alinir ve kivami gelene dek bu sekilde kaynatilir 1 yada 1,5 saat kadar sürebiliyor.Kivama gelen recele bir kac damlada limon suyu eklenerek 5 dakika daha kaynatilir ve ocaktan alinir sicak olarak kavanozlarina doldurulur ve agizlari sikica kapatilarak oda isisinda soguyana dek bekletilir sonra buz dolaplabina kaldirilir.

SEFTALI RECELI:
*1 kilo seftali
*1 kilo seker
*1 cay bardagi su
*bir kac damla limon suyu
*3,4 tane karanfil
YAPILISI:
Erik recelinde oldugu gibi aynen yapiliyor,karanfil niye diye soracak olursaniz okadar güzel koku ve aroma veriyorki tadina bakinca inanamayacaksiniz:))

KAYISI MARMELATI:
*1,5 kilo kayisi
*750 gr seker
*isterseniz limon suyu
YAPILISI:
Kayisilar cekirdekleri ayiklandiktan sonra robotta cekilerek kaynatilacak olan tencereye alinir ve ocagin alti acilir kaynamaya burakilir köpügü gelip gecince sekeri ilave edilir ve kivama gelene dek daha kaynatilir ocaktan alinmadan istenirse birkac damla limon suyu eklenir.

KAYISI RECELI:

*1 kilo kayisi
*1 kilo seker
*1 kilo su
*limon suyu
*istenirse kaysi cekirdegi ici
YAPILISI:
Kayisilar bir gün önceden cekirdekleri ayiklanarak bir tepsiye dizilir ve günese burakilir ertesi güne dek,seker ve su bir tencereye alinarak koyulasincaya dek kaynatilir sonra güneste bir gün kalarak kurutulan kayisilar ilave edilir ve kaynatilir, kivamina gelince limon suyu eklenerek ocaktan alinir.Isterseniz ayikladiginiz cekirdekleri kirarak iclerinide recele ekleyebilirsiniz tabi tatli cekirdekse.Burda önemli olan tüm recellerin kaynamaya basladiktan sonra kivamina gelene dek kisik ateste pisirilmesi hem tasma riski olmuyor hemde istenilen kivam kolayca yakalana biliyor…
Reklamlar

13 thoughts on “RECEL VE MARMELATLAR

  1. selam allah nefis görünüyorlar…kahvaltıdayım bak şimdi canım çekti…ellerine saglık….kayısıya bayılırım…

  2. Mutfağında reçel kaynayan evlere bayılırım (reçel yemesem de).. Linklerime ekledim diyecektim, ellerine sağlık!

  3. Amanin ne guzel tarifler boyle. Bu sene karar verdim ben de recel yapicam. Ellerine kollarina saglik

  4. Ellerine saglik, hepsi birbirinden leziz gorunuyor. Ben hic denemedim, senin sayende belki birgun.
    Guzel bir hafta sonu diliyorum.
    Sevgiler

  5. Ellerinize sağlık, kış hazırlıkları bitmiş , çeşit çeşit reçeller yapılmış, hepsi de birbirinden güzel olmuş, sağlıkla yersiniz inşallah…
    Bende de bugün vişne reçeli var… Sizlere afiyetler olsun, sevgilerimle…

  6. Canım Sevalim,
    hepsi birbirinden güzel gözüküyor bu reçellerin. Rengarenk..

    ellerine sağlık.

    Sıcacık sevgiler…

  7. Seval’ciğim,
    Reçel en sevdiğim kahvaltılıkların başında gelir. Çok lezzetli görünüyorlar.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler,

  8. Bütün mutfaklarda tatlı bir telaş hem ramazan hem kış hazırlıkları. Ben bu aya bayılıyorum. Ayrıca reçellerin harika görünüyor. Ellerine sağlık…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s