KAT KAT ISPANAKLI BÖREK


MALZEMELER:
Hamuru icin:
*1 cay bardagi süt
*40 gr lik yas maya
*1 tatli kasigi tuz
*yeterince un
*1 su bardagi ilik su

Ic malzemesi:
*yarim kilo ispanak
*ince kiyilmis kuru sogan
*tuz,kirmizi biber,karabiber
*1 cay bardagi kasar rendesi
*1 tane kücük domatesve 1 tane biber

YAPILISI:
Hamur kulak memesi yumusakliginda yogurulup mayalanmaya birakilir,diger taraftanda ic malzeme hazirlanir,ispanak incecik kiyilir ayni sekilde domates,kurusogan ve biberlerde kiyilir ve bir kabin icerisinde tuz, karabiber,kirmizibiber de eklenip iyice karistirilir,mayalanan hamur 3 bezeye ayrilir (tabi siz iki katta yapabilirsiniz)ve herbir beze tepsinin büyüklügünde acilir sonra tepsi yaglanarak ilk kat yerlestirilir ve üzerine ispanakli harc yayilir ve kasar rendesinin yarisi serpilir bununda üzerine ikinci kat yerlestirilir yine ayni sekilde harc yayilarak kasar rendesi serpilir ve ücüncü kat yerlestirilir burayada 1 yumurtanin sarisi sürülür ve istenirse cörek otu serpilir sonra önceden isitilmis firinda 200 derecede üzeri kizarana dek pisirilir.

Reklamlar

10 thoughts on “KAT KAT ISPANAKLI BÖREK

  1. Sevalcim açma börek diyince benim için akan sular durur bayılırım çünkü..Ellerine sağlık en kısa sürede deneyeceğim…
    Sevgiler..

  2. Seval’ci�im,
    Ellerine sa�l�k can�m,bu nas�l bir b�rek olmu� b�yle..))�ok nefis g�r�n�yor,hemde �okkkkkkk…Harikas�n!!

    Sevgilerle

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s