YE # 29 ZEYTINYAGLILAR



ZEYTINYAGLI YAPRAK SARMA

MALZEMELER
*2 orta boy sogan
*2 yemek kasigi çam fistigi
*2 su bardagi pirinç
*1 cay bardagi zeytinyagi
*1,5 su bardagi su
*200 gr. yaprak
*1 limon
*4-5 dal maydanoz
*Karabiber, Seker, Tuz

YAPILISI:
Yapraklari sicak suda 5 dakika bekletin, avuç içiyle iyice sikip süzün, tek tek ayirip, saplarini koparin. Zeytinyaginin yarisini bir tencereye alip kizdirin, üzerine çam fistigini ekleyin, birkaç dakika kavurun. Soganlari ince kiyip, çam fistiklarinin üzerine ekleyin. Soganlar iyice pembelesinceye kadar kavurun, pirinci ekleyip birkaç kez çevirin, üzerine su ilave edin. Karabiber, seker, tuz ekledikten sonra iyice karistirin. 5 dakika kadar kaynatin. Tencerenin altini kapadiktan sonra ince kiyilmis maydanozu ekleyip, iyice karistirin. Iç alindiktan sonra, yapraklara sarin.limonu dilimleyin tencerenin dibine artan yapraklari yerlestirin, üstüne dolmalari, en üste limonlari dizin ve bir kapak kapatin, 1,5 su bardagi su ve kalan zeytinyagini üzerinde gezdirip alti kisik olarak pisirin.

ZEYTINYAGLI LAHANA DOLMASI
MALZEMELER:
*1 orta boy lahana
*2 su bardagi pirinç
*1 cay bardagi zeytinyagi
*1 corba kasigi kuru nane
*3tane kuru sogan
*8-10 dal maydanoz
*1 çay kasigi toz seker
*1 çay kasigi yenibahar
*1 tatli kasigi tuz
*1 limon
YAPILISI:
Tencereye incecik kiyilmis sogan, tuz ve zeytinyagini koyuyoruz, soganlar pembelesince yikanmis pirinci ve sekeri içine ekliyoruz. Bes dakika orta hararetli isida pisirip bir kenara aliyoruz ve kiyilmis maydanoz,nane, yenibahar ilave edip karistiriyoruz. Yapraklari haslayip istenilen büyüklükte kesiyoruz. Masa üzerine yayarak üzerine yeteri kadar iç koyup sariyoruz sonra tencerece düzgünce diziyoruz. Üzerine suyunu ve yarim limonun suyunuda döküp kisik ateste suyunu çekip yumusayincaya kadar pisiriyoruz.

ZEYTINYAGINDA KÖZLENMIS KIRMIZI BIBER
MALZEMELER:
*2 kilo kırmızı Et Biberi
*1 Su bardağı Zeytinyağı
* 1su bardağı sirke
*2 yemek kasigi tuz
*2 yemek kasigi seker
*1 baş sarımsak
YAPILISI:
Kırmızı biberleri yıkayıp kurulayın. Fırının ızgarasına dizin.Fırında 200 derecede 10 dakika bir tarafını, sonra biberlerin altta kalan taraflarını da üste çevirip, 10 dakka da bu tarafını közleyip fırından çıkarın. Bu süreler biberlerin büyüklüklerine göre değişebilir.Fırından çıkan biberlerin kabuklarını soyun.Mümkün olduğu kadar bütün halinde kalırsa biber estetik olarak daha güzel oluyor.Sap kısımlarını kaparin.Ayrı bir yerde zeytinyağı, sirke, tuz ve şekeri karıştırın.Sarımsakları temizleyip doğrayın.2 kiloluk bir kavanozun içine bir miktar biber dizin üzerine 2-3 kaşık zeytinyağlı sostan koyun.Bir miktar sarımsak üzerine ilave edin.Biberler bitene kadar, bir miktar biber-zeytinyağlı sos-sarımsak karışım şeklinde sırayla kavanoza dizmeye devam edin.Kalan sosu en üstüne boca edin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.Bir gün sonra tüketebilirsiniz.Bu şekilde buzdolabında istediğiniz kadar muhafaza edebilirsiniz.
Reklamlar

32 thoughts on “YE # 29 ZEYTINYAGLILAR

  1. ooo bu kadar da hamarat olunmaz:)
    bir çeşit neyinize yetmiyordu yahu:)))
    sonra iştahımızla oyunlar oynanıyor:)))
    ellerine sağlık nefis görünüyorlar.

  2. Sen yaparsın da, bu zeytinyağlılar güzel olmaz mı. Ellerin dert görmesin Seval’cim, güzel kardeşim. Sevgiler…

  3. sevalcim ne güzel hazırlanmışsın etkinlik için hem yaprak hem lahana sarması kışın lahanayı ne yemekten ne sarmaktan hiç üşenmem
    şimdi bir tabak olsaydıda yeseydik bu güzel sarmalardan çok uzaksın be gülüm o marifetli ellerine sağlık canım sevgilerrrrrrrrrrrrrrrrr

  4. Ay ay ayyyyyy!!!! Sevalcim ne yapmışsın sen yahu. E bu kadar da güzel yapılmaz ki. Hadi yaptın diyelim, niye bu kadar güzel resimliyorsun?? Ayıp değil mi, bak olan var olmayan var hehehe :))))
    Ellerine sağlık canımcım. Sevgilerimle…

  5. selam sevalcim..eline koluna saglık .dolmalar nefis ben lahanayı tercih ederim..bir tabak alayım..çok güzel olmuşlar..sevgiler

  6. Seval’ciğim,
    Esas etkinlik senin sayfanda olmuş galiba.Valla göz ziyafeti oldu bize orada olsaydık midemiz için de bir ziyafet olacaktı eminim.Ellerine sağlık.Sevgiler

  7. MMMMMM harikalar hepsi birbirinden güzel ellerine sağlık canım güzel yorumun içinde ayrıca çok teşekkür ederim. Sık sık görüşmek dileğiyle…

    Özlem’den Sevgiler…

  8. bayılırırm yaprak sarmasına diyecektimki alttakide kırmızı biberi görmemmi hepsi birbirinden güzel ellrine sağlık

  9. Canim, hamarat isi dolmalar nefis olmuslar, ellerine saglik hepsi ayri bir güzel ve lezzetliler.

    Selamlar ve öptüm..

  10. Canııııım lahana sarmasına ölürüm ben ama inan hiç vaktim yok onu saracak.Ancak annem veya bir tanıdık yaparsa yiyebiliyorum.Ellerine sağlık
    sevgiler…

  11. PORSELEN DEMLIK ÇAY SAATI TARIFLERI ETKINLIGI 8
    http://nasibim.blogcu.com tarafindan hazirlanmistir
    Aksamüstü sohbetine gelen dostlara,
    Hanimlarla yapilan günlere,
    Bes çayina gelen misafirlere,
    Her biri birbirinden lezzetli tarifler
    ___________________________________________________
    SEVGILI ARKADASLARIM;
    18.12.2007- 30.12.2007 tarihleri arasinda
    PORSELEN DEMLIK CAY SAATLERI ETKINLIGI 8
    http://www.keskinlininmutfagi.blogcu.com// BEN DE
    ARKADASLARIM ARAYA MÜBAREK KURBAN BAYRAM’ININ
    GIRMEZI DOLAYISIYLE ETKINLIGIMIZ IKI HAFTA olarak düzenlenmistir
    O YÜZDEN RAHAT OLUN
    SAKIN COK YOGUNUZ BAYRAM VAR KATILAMAYIZ GIBI
    DÜSÜNCELERE KAPILMAYIN ETKINLIGIMIZ
    30.12.2007 gece saat 24.00de sona erecektir

    SIZ SEVGILI ARKADASLARIMI,
    KATILMAK ISTEYEN HERKESI ETKINLIGIMIZE
    KATILMAYA DAVET EDIYORUM!!!
    HEP BIRLIKTE COK GÜZEL TARIFLER KAZANDIRMIS
    OLACAGIZ ETKINLIGIMIZE INSALLAH.
    TARIFLERINIZI HAZIRLAYARAK,TARIFINIZE
    “PORSELEN DEMLIK CAY SAATLARI ETKINLIGI 8”
    BASLIGINI YAZARAK SAYFANIZDA BENIM LINKIMI EKLEYEREK
    TARIFINIZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA DUYURU BIRAKIRSANIZ,BEN
    SIZE GERI DÖNÜP TARIFINIZI KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAGIM

    ARKADASLARIM ELIMDEN GELDIGINCE TÜM DOSTLARA DAVETIYE
    ULASTIRACAGIM YALNIZ HERKESIN BLOGUNU TANIMADIGIM ICIN SIZLERDE
    TANIDIGINIZ HERKESE SÖYLERSENIZ MEMNUN OLURUM TÜM BLOGCU;BLOGSPOT,
    COM,NET …… ve daha bilmedigim herkes davetlimdir

    SIMDIDEN KATILIMCI ARKADASLARIMA COK TESEKÜRLER EDIYORUM:)))
    DESTEKLERINIZI BEKLIYORUM!!! SELAMLARIMLA…

  12. ıımmhh…her çeşiti var..ne güzel…

    ellerine sağlık….

    dolmalardan bi tane alsam….yok yok hepsini alsam….

  13. off off bayıldımmm çok severim harika görünüyor ye beni diyor hepside ellerine sağlık canım sevgiler

  14. Bitanecik Sevalim,

    senin bu dolmalar beni bitirecek.

    AYol ne marifetlisin yahuu 🙂

    vallahi ağzım sulanıyor sayfana baktıkça.. hele o lahana sarması yokmu.. Bittiğim andır 🙂

    Ellerine sağlık canım benim

    sıcacık sevgiler..
    http://www.misssgibi.com

  15. Sevgili Sevalcim, sabah sabah ne güzel bir görüntü bu sarmalar ve biber harika olmuş,ellerine sağlık, yiyenlere de afiyetler olsun, sevgilerimle…

  16. sevgili Seval,
    ellerine sağlık döktürmüşsün. ben sarmaları güzel yapamadığım için imrenerek bakıyorum senin tariflere. sevgiler

  17. gunaydin,
    ellerine saglik canim
    zeytinyalilar ayri ayri guzel olmus
    masallah
    kaç tane yapmissin, valla masallah
    marifetlim hosçakal

  18. süpersin ne diyeyim sevalcim…işte budur yani:)))
    ellerine sağlık canımcım,hepsi birbirinden lezzetli:)
    öpüyorum

    zeyneple.blogspot.com

  19. ellerine sağlık cnm..dolma sevmeyen varmıdır acaba..hemde herçeşidini yapmışsın..yaşasın:)))tam ağzıma layık..
    sevgilerimle..

  20. Sevalcim ellerine sağlık, çeşit çeşit harikalar yaratmışsın:). Hepsi de oldukça iştah kabartıcı görünüyor.
    Sevgiler:).
    aslı

  21. Sevalciğim Dolmalar süper ellerine sağlık.

    Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım daha nice güzel bayramlara canım sevgiler…

  22. Sevalciğim, dolmalar çok güzel görünüyor. Ne zamandır lahan dolması çekiyor canım. Görünce daha da fazla istek duydum.:))
    Canım, kurban bayramınız mübarek olsun. Sevgiler…

  23. Sevalcim,
    Şimdiden Kurban bayramını kutlar, sevdiklerinle birlikte nice mutlu ve sağlıklı bayramlar geçirmeni dilerim. Sevgilerimle…

  24. Kurban bayraminiz simdiden kutlu ve mutlu olsun. Butun omrunuz, bayramlar kadar guzel ve mutlu, senlikle gecsin dilerim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s