YOGURTLU KAYSERI TARHANASI ( ANNEMIN YEMEKLERI )


Sevgili Lama‘nin ev sahibeligi yaptigi “Annemin Yemekleri Etkinligine” bende annemden ögrendigim yogurtlu tarhana corbasiyla katilmak istedim,tarhana deyince akla hep Usak tarhanasi gelir ama Kayseride’de tarhana böyle süzme yogurtla yapilir.Kis aylarinda, sogukta ,ayazda icimizi isitan ve cok besleyici bir corbadir yani cocuklar icinde birebirdir kesinlikle.Deneyenler eminim begeneceklerdir…

MALZEMELER:
*500 gr süzme yogurt
*1 yumurta sarisi
*1 kac damla limon suyu
*1 cay bardagi yarma
*1 cay bardagi haslanmis nohut
*1 cay bardagi haslanmis kurufasulye
*1 cay bardagi haslanmis yesil mercimek
*1 corba kasigi margarin veya tereyagi
*kurunane ve tuz
*istenirse 2 dis sarimsak

YAPILISI:
Tarhana corbasini pisirecegimiz genisce bir tencereye öncelikle yogurt, yumurta sarisi,birkac damla limon suyu ve 1 litre kadar su alinarak mikserle bir kac dakika pürüssüz bir kivama gelene dek cirpilir sonra ocagin üzerine alinarak icine yarmasida ilave edilerek sürekli karistirmak sartiyla kaynatilir(dikkat edilmesi gereken corba kesinlikle kaynayana dek karistirma islemi burakilmamalidir).Kaynayan corbaya haslanmis mercimek,nohut ve fasulyesi eklenerek kisik ateste pisirilmeye devam edilir,bu arada üzerinin nanesi hazirlanir margarin bir tavaya alinarak eritilir ve üzerine 1 yemek kasigi kadar kuru nane ilave edilerek bir kac dakika nane kizartilir ve hemen corbaya ilave edilir.Bu asamada eger corbaya sarimsak ilave etmek isterseniz koyabilirsiniz,tuzu ise en sona tüm asamalar bittikten sonra eklenmelidir cünkü kaynamayi geciktirir,Kisik ateste pismeye devam eden corba ic malzemeleri iyice yumusayincaya dek pisirilir.(egerki corbaniz koyu oldu ise kaynarkende üzerine sicak su ilave edebilirsiniz). Afiyetle yemeniz dilegiyle….

NOT:Yarmayi bilmeyenler icin link koydum merak edenler oradan nasil birsey olduguna bakabilirler….

Reklamlar

17 thoughts on “YOGURTLU KAYSERI TARHANASI ( ANNEMIN YEMEKLERI )

  1. sevalcigim,ilk yorum benden olsun.:)))
    Analarin emegi cok üzerimizde degilmi?Harika bir corba,bizim oralarin tarhanasi gibi degil ama yedim cok lezzetli sizin tarhana da.eline saglik canim,tabii anneninde ellerine saglik.

    selamlarimla,serap.

  2. Taze soğanlı yufkalı dürümle, bu çorbanın lezzetini hiç bir zaman unutamam. Tarifiniz ve çorbanın görüntüsü muhteşem, ellerinize sağlık..

  3. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 23
    http://porselendemlik.blogcu.com ,
    http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
    http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.

    Akşamüstü sohbetine gelen dostlara
    Hanımlarla yapılan günlere
    Beş çayına gelen misafirlere
    Her biri birbirinden lezzetli tarifler

    12 Mayıs 2008 (pazartesi) , 25 Mayıs 2008 (pazar)
    tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 23
    http://www.deryadanlezzetler.com arkadaşımızda düzenlenecektir..
    Tüm blogcu arkadaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz..

    22, etkinliğimize harika bir ev sahipliği yapan
    http://fatostuncay.blogcu.com/ arkadaşımıza ve
    tüm katılımcılara sonsuz teşekkürler ediyoruz..
    Sevgilerimizle..

    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
    Yayına Hazırlayanlar
    http://nasibim.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Sorumlu Müdür
    http://selmahlc.blogcu.com
    Grafik Tasarım Düzenleme
    Yağmur İpar

    Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
    Bunun için yapmanız gereken tek şey:

    Adınızı
    Sitenizin adresini
    Dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
    Tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır.

    Örnek
    isim: SEVİL SAHİN
    site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Tarif : SALATA YARIŞMASI
    Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

    Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.

    NOT:ye # 34 bulgur etkinliğinden önce bu etkinlikte ev sahipliği yapıyorum.Tariflerinize özellikle pastalarınıza bayıldım.Etkinliğimizde tariflerinizi görmeyi çok isterim.Görüşmek dileğiyle…

  4. Canım değişik ve güzel bir tarhana çorbası olmuş.Eline sağlık.Bizim yöredede tarhana yoğurt ve yarma ile hamur yapılıp kurutulur.

  5. Çorba çok güzel olmuş, ellerine sağlık Seval’cim, süzme yoğurtla tarhanayı hiç bilmiyordum..

  6. bak bende yozgatın sanıyordum…kültürler çok yakınya ondan sanırım..bizdede bol bol yapılır….

    bayılırım yemeye…hatta şu an buzdolabımdada var….bekledikçe lezzetleniyor mübarek…

    ellerine sağlık..nefis görünüyor….

  7. selam sevalcim…tarhana nefis görünüyor..yogurtlusunu hiç denemedim:)sen yaptıgına göre harika oluyordur eminim…sevgilerimle…

  8. Sevalciğim merhaba, tarhana çorban nefis görünüyor, ellerine sağlık güzelim, hem de çok değişik, paylaşımın için çok teşekkürler, sevgilerimle öptüm canım…

  9. Sevalcim çok değişik ve çok nefis bir çorba bu..Tadını acayip merak ettim..İlk fırsatta denemem lazım..Ellerin dert görmesin canımcım,
    Sevgiler…

  10. Bizim oralarda da tarhana yoğurtlu olur ve tadıan doyum olmaz. Sizin tarhananın tadı nasıl merak ettim şimdi.:) Kayserili arkadaşlardan istemek lazım.:)
    Ellerine sağlık…

  11. Sevalcim
    Ellerine sağlık, çorban çok güzel olmuş. Tarhana çorbasını severim ama süzme yoğurtlusunu hiç içmedim.
    Sevgilerimle.

  12. Merhaba canim seninle beraber olmak cok guzeldi,insallah bir daha gorusuruz.Ayrica corban cok lezzetli gorunuyor,ellerine saglik.Sevgiler

  13. Seval’ciğim,yoğurtlu tarhanan nefis görünüyor.Bizimde burada tarhana yoğurt, Bursa biberi ve çörtük otu ile olur.Eminim seninki de çok güzeldir. Tatmak isterdim:)Ellerine sağlık.
    hayırlı cumalar ablacım.

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s