HANIM GÖBEGI VE VEZIRPARMAGI TATLISI


Tarifini sevgili Banu (Kibelenin Mutfagi) dan aldigim bu tatliyi dün yaptim iftara gelen misafirlerime, bizler tadina doyamadik cok lezzetliydi gercektende… mutlaka sizlerde bir sefer denemelisiniz tavsiye ediyorum arkadaslar… sevgili Banu bir hamurdan hem hanim göbegi tatlisi hem vezir parmagi hemde dilberdudagi yapilabilecegini söylemis bende ikisinide denedim artik ayrica birde dilberdudagini yaparim daha sonra simdilik sizleri bu ic acici manzarayla burakiyorum tarifine ayrica buradanda ulasabilirsiniz…
Bu arada yapilisinda hic bir degisiklik yapmadigim icin tarifi aynen yaziyorum tekrar eline saglik Banu’cum….

MALZEMELER:
*125 gr margarin
*1,5 su bardagi su
*2 su bardagi un
*3 yumurta
SERBETI ICIN:
*3 su bardagi seker
*2,5 su bardagi su
*yarim limon suyu
*kizartmak icin sivi yag
SERBETIN YAPILISI:
Su şeker karıstırılır kaynatılır kaynayan serbetin altı bıraz kısılır kıvama gelene kadar kaynatılır. limon suyu eklenir karıstırılır. kenara alınır soğuması beklenir
YAPILISI:tencereye su ve yağ eklenir kısık ateste yağ eriyene kadar beklenir. kaynamaya yakın un ilave edilir tahta kaşıkla 5 dakika helva yapar gibi karıstırılarak pisirilir.soğuyunca içine yumurtalar teker teker eklenerek yedirilir. biraz dinlendirilir.el hafif sıvı yağ ile yağlanır. cevizden biraz büyük parçalar koparılır yuvarlanır ortası parmakla delinir simit sekli verilir. tezgaha dizilir.teflon vb. geniş bir tavaya sıvı yağ boşaltılır. ısıtılmaz soğuk yağın içine tatlılar dizilir. ocağın altı yakılır. orta ateste arada tavayı sallayarak arkalı önlü nar gibi kızarana kadar pişirilir. soğuk şerbete atılır. şerbeti çekince servis yapılır.
Reklamlar

34 thoughts on “HANIM GÖBEGI VE VEZIRPARMAGI TATLISI

  1. Sevalciğim, ellerine sağlık hayatım enfes olmuş..Banu’nunda seninde ellerine sağlık.

    Fotoğraflarda şahane 🙂

    öperim sıcacık sevgiler.

  2. Valla Banu’ya blog alemi olarak ne kadar teşekkür etsek az:) Bİze süper bir tarif kazandırdı:)

    Seninkilerde harika görünüyor canım,ellerine sağlık.
    hayırlı iftarlar..

  3. bugünlerde çok yapan var…..demekki harika bir tat…..ki seninkiler harika görünüyor…….foto konuşuyor sevalim….

    ellerine sağlık…

  4. Oooooo, her ikisi de enfess görünüyor, çıtır çıtır olmuşlar…

    Ellerine sağlık canım,

    Sımsıcak sevgiler…..

  5. canımın içi,nefis bir tatlı hazırlamışsın ellerine sağlık…tarifi aldığın arkadaşın da ellerine sağlık diyorum…hepinizi çook özledim…hayırlı ramazanlar dilerim:)

  6. Seval’ciğim harika iki tatlı birden, nefis, ellerine sağlık,Banu’ya da tarif için teşekkürler canım, iyi iftarlar…

  7. Herkes bu hanim göbegini yapti artik bana da yapmak sart oldu diyorum:)Gercekten cok kisi yapti sayfalarini actigimda hanim göbegi var.Ben durumuyum hemen mutfaga gideyimde yapayim bari:)
    Eline saglik Sevalvigim.

    selamlarimla,serap.

  8. canım benım ellerıne saglık nefıs gorunuyor. begenmenıze cok sevındım. afıyet olsun hayırlı ramazanlar svgıler..

  9. Sevalime bak hele çoşmuşun benide çoşturdun valla, tek kelimeyle muhteşem görünüyor her iki tatlıda..
    Ellerine sağlık canımcım,
    Sevgiler..

  10. Seval’cigim nekadar cazip gorunuyor tatlilar biranda, uzanip aliverecekmisim gibi geldi:)
    ellerine emeklerine saglik.

    hayirli bol bereketli saurlar canim kucak dolusu selam ve sevgilerr.

  11. ellerinize sağlık arkadaşım..
    inşallah taşınacağım ama ev sahipleri ile uzlaşamadık henüz..
    sevgiler

  12. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor.
    Demek yağ kızarmadan sıralıyoruz altını açıyoruz değişik hep kızgın yağda yapılır ya…
    Deneyeceğim inş.
    Sevgiler…

  13. Seval’ciğim,çok nefis olduğu fotoğraflardan belli oluyor canım..İftar için ideal bir tatlı olduğuna eminim..

    Senin ve arkadaşının ellerine sağlık..

    Sevgiler..

  14. İyi geceler canım, görüntüler enfes ben bayıldım, yiyenler Allah bilir ne yapmışlardır? Afiyetler ve sevgiler

    sefertasi.blogcu.com

  15. benimde cumaya kalabalik misafirim var mutlaka yapmaliyim ya harika görünüyor ellerine saglik canim sevgiler

  16. Merhaba tarif icin tesekkürler, fakat benim bir sorum olucak. Yag sogukken icine tatlilari koyacagiz, fakat tava hepsini almadi ve ikinci sefer tatlilari koyarken yag sicak olmus oluyor. Tekrak yagi sogutmamiz gerekirmi?
    Simdiden tesekkürler..
    Selamlar

    Anife

  17. Anife hanim sorunuzu yanitlayayim evet yag soguk olacak cünküyag cok sicak olursa hamur kabarmiyor ve sekerinide cekmiyor,2. seferde yagi 10 dakika sogutmak yeterli olacaktir…

    sevgiler…

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s