ELMALI KURABIYE


Aysegül bu leziz tarifi sevgili Kekevi’nden almis. kendisi aynen yaptigi icinde yapilisini aynen yayinliyorum ,sizde orjinal tarifi görmek isterseniz tarife buradan ulasabilirsiniz …

MALZEMELER:
*1 tatlı kaşığı karbonat
*1 çay kaşığı limon suyu
*200 gr. Tere yağ veya margarin (oda ısısında)
*1/3 su bardağı sıvıyağ
*1/3 su bardağı yoğurt
*8-9 yemek kaşığı şeker
*3-4 su bardağı un (yeterince)

İçine:
*3-4 rendelenmiş elma
*3 yemek kasıgı tozşeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1/2 su bardağı veya daha fazla iri çekilmiş ceviz veya fındık içi

Yapılışı:
Bir kabin içinde karbonatı koyup limon suyunu ilave edin.
Yumuşamış yağ, şeker, yoğurt ve sıvı yağı koyup karıştırın.
Yeterince unu ilave edip çok katı olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda açın. İçine alabildiğince elmalı içten koyup kapatın.
Kapattığınız kısmı üste getirip oval bir biçimde yağlanmış tepsiye yerleştirin. (isterseniz klasik yarim ay şeklinde de yapabilirsiniz)
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ustu hafif kızarana kadar pişirin.
Soğuyunca pudra şekeri serpin.

Reklamlar

2 thoughts on “ELMALI KURABIYE

  1. CANIM ÇOK TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.TEMENNİLERİN İÇİN.ALLAHIM HEPİMİZİ KORUSUN.GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLDÜK.KEŞKELER BİTMİYOR HİÇ.AMA GERİ DÖNÜŞ YOK ARTIK.ALLAH IN TAKDİRİ BÖYLEYMİŞ DİYORUZ.İYİ GÜNLER.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s