MIDYE TATLISI VE KALBURABASTI


    

Hayirli bayramlar olsun tüm blogcu camiasina,sevdiklerinden ayri benim gibi tek baslarina bayram yapacak tüm gurbetcilerimize ve tüm müslüman alemine,Allah kesilen tüm kurbanlarinizi kabul eylesin insallah…

Bu bayram icin iki cesit tatli hazirladim birisi geleneksel olan kalburabasti bir digeri ise su aralar bloglarda moda olan midye tatlisi ikiside harika oldular hatta yarinki adreslerine gitmek icin hazir bir yana alindilar bile,dumani üzerinde tariflerine gelince;

KALBURA BASTI ICIN (tarif oktayustadan)
1 paket  margarin
3 su b. artı 3 çorba k. un
1-2 çorba k. yoğurt
2 çorba k. sıvıyağ
1 yumurta
1 p.kabartma tozu

içi için:
1 kase ceviz içi

Şerbet malzemeleri:
2,5 su b. toz şeker
2,5 su b. su
1dilim limon suyu

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle tatlının şerbetini kaynatıp soğumaya bırakın. daha sonra  hamuru için
bir kaba unu, kabartma tozunu,yumurtayı,margarini,yoğurdu,sıvıyağı alıp yoğurun.
hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Rendenin

üzerinde bastırarak hamuru açın. .ortasına ceviz koyun,hamuru sarın.yağlanmış tepsiye dizin.
fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.pişen kalbura bastı tatlılarınızın üzerine sıcakken
soğuk şerbeti dökün.

 

MIDYE TATLISI (Oktay usta)

1 yumurta
yarım p. yaşmaya
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 fiske tuz
alabildiği kadar un

iç harcı için:
1 su b. iri çekilmiş ceviz

şerbeti için:
3,5 su b. su
3,5 su b. tozşeker
yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI:
İlk olarak karıştırma kabına süt, yağ ve yumurta alınarak çırpılır.
daha sonra azar azar un ilave edilir.bu arad şerbeti de hazırlanır.
başka bir kapta kabartma tozu ve limon suyu karıştırılarak hamura
ilave edilerek yoğrulur.hazırlanan hamur 10 – 12 bezeye bölünür.
bezeler tabak büyüklüğünde açılarak istenirse 6’şar 6’şar istenirse
tamamı aralarına nişasta serpilerek üst üste konur. daha sonra
hamur tepsi büyüklüğünde açılır.açılan hamur sıkıca sarılır.rolu
haline getirilen hamur yarım saat buzdolabında bekletilir.
hamur daha sonra1′ er paramak arayla kesilir.kesilen hamur yan
yatırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır.içine ceviz konularak
kapatılır.yağlanmış tepsiye dizlir. üzerine eritilmiştereyağı sürülerek
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.pişen tatlı fırından
çıkarılarak tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti verilir.

Reklamlar

10 thoughts on “MIDYE TATLISI VE KALBURABASTI

  1. KARDEŞLİĞİN DOĞDUĞU, SEVGİLERİN BİRLEŞTİGİ, BELKİ DURGUN, BELKİ YORGUN, YINEDE MUTLU, YİNE DE UMUTLU, YİNE DE SEVGI DOLU HUZUR İÇİNDE NİCE BAYRAMLARA…

  2. tatlılar çok güzel:)
    bayram olmasına rağmen–tatlıya doygunluk hali varken bile-çok çok güzel ellerinize sağlık.
    Allah tadında bir bayram ömür nasib eylesin..

  3. canım arkadaşım ben tam beş paket yapıp dondurucunun ücra köşelerine sakladım velakin eşimin bundan haberi yok…dua edelimde gecenin bir yarısı biftek krizi tutmasın)))))yoksa beni döner de kurtaramaz))
    sevgilerimle…tatlıların bilhassa da midye tatlısının görünüşü enfes tadı da öyledir eminim.eline sağlık,iyi bayramlar

  4. canım tatlılar nefis. ye ye doyamadım bu bayram tatlıya.çok seviyorum napim:)
    midye tatlısı harika olmuş.ellerine sağlık.geçmiş bayramın da mübarek olsun canım.
    sevgilerimle

  5. selam canım.geçmiş bayramın kutlu olsun:)ancak fırsat bulabildim cocuklardan bugun…midye tatlısını bende sık yaparım harika oluyor..eline saglık …sevgiler.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s