MUKULE DERNEGINE PASTA


Bu pastayida persembe günü Almanca kursumun yilbasi kutlamasi icin hazirladim.Üzerine birtane yilbasi agaci,bir tane kardan adam ve bir kac tanede hediye paketi yerlestirip kursumuzun ismini ve bulundugumuz yili yazdim,ici icin Sevgili Müge’nin yogurtlu pandispanyasini ve cikolatali pastaci kremasi kullandim her iki tariftende cok memnun kaldim, sizde bir defa bu pandispanyayi deneyin hafif nemliligiyle tekrar pandispanyayi islatmaniza gerek kalmiyor ve nefis bir lezzeti var tarifini yaziyorum fakat istersenizde orjinal tarifinede buradan ulasabilirsiniz.

Anlayacaginiz üzere pasta tam cikolatali bir pasta oldu icinede damla cikolata serptim,üzeri icinde kremsanti kullandim yiyenler cok begendiler zaten pasta sabah saatleri olmasina ragmen hemen tüketildi,pastanin büyüklügü 40cm e 40 cm onun icin pandispanyayi ben iki ölcü yaptim ve kalin kalin 4 kat pandispanya kestim,kremasinida 3 ölcü yaptim ve tam yetti,hem yüksekce hemde genisce 30 kisilik bir pasta cikti ortaya tarifine gelince…

YOGURTLU KAKAOLU PANDISPANYA (24 cm’lik kalip için)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincani Toz Seker
· 3 Türk Kahvesi Fincani Un
· 1 Türk Kahvesi Fincani Yogurt
· 2 Yemek Kasigi Kakao
· 2 Yemek Kasigi Sivi Yag
· 3 Yemek Kasigi Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

Pandispanya Yapilisi

· Yumurta aklarini cam bir kasede krem santi kivamina gelinceye kadar çirpin.
· Ayri bir kasede yumurta sarilarini, seker ve kaynar su ile seker eriyinceye kadar yaklasik 6-7 dk. çirpin.
· Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta aklari ve sarilari ile birlestirerek çok az daha çirpin.
· Yaglanmis ve unlanmis kaliba dökerek, önceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 30-35 dk. batirdiginiz kürdan temiz çikincaya kadar pisirin.

CIKOLATALI PASTACI KREMASI ICIN:

Malzemeler ;
½ Litre Süt
150 gr Toz Seker
65 gr Un
1 adet tam Yumurta
2 adet Yumurta Sarisi
1 tatli kasigi Vanilya
12 gr Kakao (ya da 8 gr Kakao ve 20 gr Sütsüz Çikolata)
50 gr Tereyag

Hazirlanisi;
1 tencereye 2 adet yumurta sarisi, 1 adet bütün yumurta 150 gr tozseker ve 1 tatli kasigi vanilya konularak 5 dakika çirpilir.Daha sonra bu karisima, 65 gr Un ve 12 gr Kakao (eger çikolata kullanilacaksa 8 gr kakao) katilir. Iyice karistirilir. Bu yeni karisima azar azar
ve yavas yavas karistirarak ½ litre süt katilir ve iyice yedirilir.Tüm karisim atese oturtulur. 4-5 dakika karistirilarak, muhallebi kivamina gelene kadar pisirilir.Çikolata katiliyorsa atesten indirilmeden önce 20 gr rendelenmis ve sütsüz olandan katilir. Karistirilarak iyice eritilir.Daha sonra krema atesten alinarak, sogumasi için bir müddet birakilir. Ilindiginda içine 50 gr tereyag karistira karistira katilir.

DIGER:

  • damla cikolata
  • 2 paket kremsanti
  • 2 su bardagi soguk süt
  • süslemeler icin renkli seker hamuru

YAPILISI:

Pandispanya ve krema tariflerine göre hazirlanir ve bir kenara alinir,sonra kremsantide hazirlanip buzdolabina kaldirilir,diger taraftan pandispanya enine 4 esit parcay ayrilir ve yapacagimiz servis tabagina bir parcasi yerlestirilir üzerine krema konularak üzeri düzlenir ve yarim avuc damla cikolata serpilir,tüm katlar bu sekilde yapilir ve eger pasta daha tam sogumadi ise iyice sogumasi icin bir kac saat beklenir,tamamiyle soguyan pastanin üzerine krem santiside sürülerek önceden hazirladigimiz süsler yerlestirilir…

Reklamlar

9 thoughts on “MUKULE DERNEGINE PASTA

  1. Ya ben bu pastacilara nasil imrenmeyeyim? Ne güzel pastalar yapiyorsunuz…
    Canim, ellerine saglik.
    Siparis de aliyor musun?:)))

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s