YE #41 PORTAKALLI REVANI


Revani zaten basli basina nefis bir tatlidir ama isin icine portakalda dahil olunca dayanilmaz bir lezzet cikiyor ortaya,sizde revaniyi sade yapiyorsaniz birde böyle denemenizi öneririm…

Ayrica bu ayin etkinlik ev sahibesi sevgili Hatice’ye(portakal agaci) gönderiyorum.

MALZEMELER:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 1 su bardagi yogurt
  • 1,5 su bardagi irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane portakalin kabugu
  • yeterince un

SERBETI ICIN:

  • 4 su bardagi seker
  • 3 su bardagi su
  • 1 su bardagi portakal suyu
  • yarim limon suyu

YAPILISI:

Öncelikle serbeti hazirlanir bunun icin su,seker bir tancereye alinarak kaynatilir 15 dakika sonra portakal suyu ve yarim limonun suyuda eklenir 5 dakika daha kaynatildiktan sonra ocaktan alinir bir kenara sogumaya burakilir.Karistirma kabimiza öncelikle yumurta ve seker alinarak iyice köpürene dek 3,4 dakika kadar mikserle cirpilir üzerine sivi malzemeler bir bir ilave edilir ve en son kabartma tozu,unu ve portakal kabugu rendesi ilave edilerek cirpilir sonra yaglanmis tepsiye dökülür ve firinda 180 derecede üzeri kizarana dek pisirilir cikinca kesilerek soguyan serbet üzerine gezdirilir ve serbetini cekip iyice soguyunca üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapilir.

Reklamlar

19 thoughts on “YE #41 PORTAKALLI REVANI

  1. Offf sahane gorunuyor,zaten revani’yi çok severim ama portakallisini hiç tatmadim eminim ki bu da çok lezzetlidir,portakal hos bir aroma katmistir,eline saglik,sevgiler.

  2. Merhaba arkadaşım bu revaniye eşimin hiç hayır diyeceğini sanmıyorum 🙂
    Bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim 🙂
    Sevgilerle

  3. Bu tatlinin en güzel yeri neresidir biliyormusunz?????
    alt kismi yani tabaga en yakin olan yeri yani serbeti bol olan tarafi………………….

  4. soruma karşılık olarak mail yolladığınız için çok sağolun.bugün mutlaka deniycem ve sonucuda yazıcam tekrar teşekkürler.elinize sağlık

  5. canım şimdi yaptım, bayıldım çiğken bile yinilcek kıvamdaydı portakal tadı çok yakışmış damak tadına düşkun olanlra durulur.DD

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s