Patatesli,peynirli ve pirasali carsaf börekleri


Cumartesi günü hazirladim bu birbirinden nefis börekleri,toplamda 4 tepsiydi biri pirasali biri peynirli ve ikiside patatesliydi,iki tepsisi bir arkadasima gitti ikiside bize kaldi  tabi kahvaltiya afiyetle yendi cay esliginde…ayrica diger böreklerin sadece pismis hallerini resimledim (asagida)bize kalan peynirli böreginde dilim halini…

Carsaf böregini uzun zamandir denemek istemis fakat bezeyi acma yönünde kendime güvenemistim aksine okadar kolay ve basit bir börekmiski yaparken hic zorlanmadim desem yeridir,Tarif icin nette arastirma yaptim bir cok cesit tarif vardi kimi mayali kimisi mayasiz kararsiz kaldigim icin cok az maya kullanarak ortalama bir hamur cikardim cokta lezzetli oldu denemeyen varsa hala mutlaka deneyin derim,tarifimize gelince;

MALZEMELER:Hamuru icin.

  • 1 kilo un
  • yarim cay vardagi süt
  • 3 yemek kasigi siviyag
  • 10 gr yas maya
  • 1 yemek kasigi tuz
  • üzerine yeterince ilik su
  • üzerine sürmek icin 1 su bardagi sivi yag
  • üzerine sürmek icin yumurta sarisi

Hamur malzemeleri bir kaba alinir ve az az su eklenerek kulak memesi yumusakliginda ele yapismayan bir hamur elde edilir bu hamur 4 ila 5 bezeye ayrilir,her bir hamur az unla pasta tabagi büyüklügünde acilarak aralarina sivi yag sürülüp üst üste konur bu sekilde 15 dakika kadar dinlendirilir.

IC HARCLARI ICIN:

                     

Pirasali harc:                   

  • 1 kilo pirasa
  • 1 tane kurusogan
  • tuz,karabiber,pulbiber,sebzelicesni
  • 2 yemek kasigi siviyag
  • 100 gr rendelenmis kasar peyniri

Pirasalar soyulup incecik dogranir ve bir kac defa yikanir toprak kalmamasi icin,diger tarafta soganlar yemeklik dogranir ve sivi yaginda biraz kavrulur üzerine pirasalar ve baharatlarda ilave edilir ve orta ateste pirasa iyice kavrulana dek pisirlir,soguduktan sonra kasar ilave edilir.

PATATESLI HARC ICIN:

           

  • 1 kilo patates
  • 2 tane kurusogan
  • yarim demet maydonoz
  • 3 yemek kasigi siviyag
  • tuz,karabiber
  • 100 gr rendelenmis kasar peyniri

Patatesler haslanip soguyunca ezilir,diger tarafta yemeklik dogranmis sogan kavrulur ve patatese ilave edilir üzerine baharatlari,maydonoz ve peyniride ilave edilir karistirilir.

PEYNIRLI HARC ICIN:

  • peynir
  • yarim demet maydonoz

Peynir ezilerek üzerine incecik dogranmis maydonoz ilave edilip karistirilir.

YAPILISI:

  • Dinlenen hamurdan bir tanesi yaglanmis masa üzerine alinir kenarlarindan cekistirilerek  acilir,
  •  üzerine tamiyle soguyan harc serpilir ve alttan katlanip elle yevarlayarak hamur rulo seklinde sarilir,

                    

  • sonra dikkatlice yaglanmis yada yagli kagit serilmis tepsiye yerlestirilir ve üzerine yumurta sarisi sürülür istersenizde cörekotu serpebilirsiniz,
  • önceden isinmis firinda 200 derecede alti ve üstü kizarana dek pisirlirilir,

    

  • istersenizde yuvarlak tepside yapip pisirebilirsiniz afiyet olsun…     

   Not:ben hamurunu iki ölcü yaptim 4 tepsi cikti bir ölcüdende rahatlikla 2 tepsi börek cikar aklinizda bulunsun!

Reklamlar

9 thoughts on “Patatesli,peynirli ve pirasali carsaf börekleri

  1. Merhabalar canim, ellerine saglik börekleriniz nefis olmus. Gecen bende ilk defa pirasalisini denemistim, muhtesem nefis oldu. Yani fotolarda seninki gibi diyebilirim. tepsiye düz koymustum::))
    Ama daha beklemede, blogumun silinmesi nedeniyle daha duruyor, yayinlarsam bir dilimde benden tadmaya gelirsin, sevgilerimle….

  2. sevalcim borekler harika olmus ellerine saglik. bende hep carsaf boregini cok zor olacagini dusunur ve buyuturdum gozumde ki taki severek takip ettigim saziyenin (mutfak guncesi) sitesinde gorup deneyinceye kadar .ellerine saglik canim selamlar.

  3. Canım ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. İnsan yeterki istesin her şeyi başarır. Bende yapıyorum ama maya koymuyorum. Maya ile yapılınca yumuşak olacağını düşünüyorum. Birde mayasız dene derim. Benim memleketimin böreği,canım çekti valla. Sevgiler…

  4. Maşallah güzelim, döktürmüşsün, 4 tepsi birden ellerine sağlık. Ne de güzel görünüyorlar, afiyet şeker olsun Seval’ciğim, sevgilerimle…

  5. Merhabalar!!!!Böreğe bayıldım,nasılda güzel görünüyor….Ellerine sağlık…Gezdim,gördüm çok beğendim ne güzel bir site arkadaşım tebrik ediyorum….

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s