KAYISI MARMELATLI VE LIMONLU KEK


Dün canimiz tatli birseyler isteyince uzun zamandir kek yapmadigimi farkettim, cocuklara sordugumda nasil birsey istediklerini tercihleri muffinden yana olsada ben buzdolabimda duran ve nasil degerlendirsem diye düsündügüm kayisi marmelatiyla bir seyler yapmaya karar verdim ve öncedende denedigim limonlu kekle beraber birlestirip nefis ve pamuk dokulu  bir kek cikardim ortaya.Limonla kayisi bir arada nasil olur derseniz bence harika oluyor hazir yazda gelmisken yaptiginiz marmelatlarla bu keki denemenizi tavsiye ederim…Tarifine gelince;

MALZEMELER:

  • 200 gr tereyagi
  • 3 yumurta(yumurtanin ikisi cift sariliydi:)
  • 1 su bardagi toz seker
  • 1 limonun kabugu ve suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kasigi yogurt
  • yeterince un
  • 4 yemek kadigi kayisi marmelati

YAPILISI:

yumusamis tereyagi ve seker karistirma kabina alinarak mikserle 3,4 dakika kadar yüksek devirde cirpilir sonra üzerine yumurtalar tek tek eklenir her bir yumurta en az 3 dakika kadar cirpilmalidir,sonra yogurdu,kabartma tozunu,bir limonun suyu ve kabugunun rendesi ilave edilerek cirpilmaya devam edilir en sona yeterince un eklenir (harcta kalici tepecikler olusuncaya kadar ) sonra margarinle yaglanmis kaliba dükülür üzeri duzlenir sonra marmelat kasikla orta tarafina dükülerek mermer kekte oldugu gibi attan 1 er kez karistirilir ve önceden isitilmis firinda 175 derece üzeri kizarana dek pisirilir.

Reklamlar

12 thoughts on “KAYISI MARMELATLI VE LIMONLU KEK

  1. ellerine saglik arkadasim.ben ilk baktigimda incirli kek zannettim. yanina guzel demlenmis bir turk cayi offf offf harika olur.selamlar canim

  2. Gercekten harika lezzeti oldugu resime yansimis canim,ellerine saglik. Dolapta bir kenarda beklettigimiz , yemek icin erteledigimiz yiyecekleri böyle güzel bir lezzete cevirmek cok hosuma gidiyor.Afiyetler olsun.Bana Sodyumu sormusun,sodyum natrium dur,yani sodyum kloril asittir gida icin olan. Almanyada eczanelerde bulunur ,sanirim türkiyedede olmasi gerekir. Az miktarda kullanilir. Simitlerin üzerindeki degisik tadi veren maddedir.Laugebötchenlerde de olan.Insal aciklayabilmisimdir canim.Sevgiyle kal:)

  3. ben de de hiç yenmeyen marmelatlar vardı.onları değerlendirmenin harika bir yolu sevalciğim.ellerine sağlık.çocuklarına afiyet bal şeker olsun.sıcacık sevgiler..

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s