GÜL POGACA


       

Bence diger pogaca sekillerine göre bu hali en güzel ve en özeli…

MALZEMELER:

  • 3 su bardagi ilik süt
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 2 tatli kasigi instant(kuru) maya
  • 1 tatli kasigi toz seker
  • 1 yemek kasigi tuz
  • 150 gr eritilmis margarin
  • 3 yumurta aki(sarisi yüzüne)
  • yeterince un(kulak memesi yumusakliginda olana dek)
  • ici icin,beyaz peynir ve yarim demet maydonoz
  • üzeri icin cörek otu

YAPILISI:

Malzemeler kulak memesi yumusakliginda yogrulur ve hamur 2 katina cikana dek ilik bir ortamda dinlendirilir,mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar kopartilarak asagidaki resimde oldugu gibi sekil verilir.

Böylece tepsiye dizilen pogacalar en az 20 dakika daha tepside bekletilir yine ilik bir ortamda,daha sonrasinda ise üzerine yumurta sarisi sürülüp cörek otu veya susam serpilir ve önceden isitilmis firinda 180 derecede alti ve üstü kizarana dek pisirilir.

Reklamlar

16 thoughts on “GÜL POGACA

  1. ELİNE SAĞLIK CANIM BENDE BU ŞEKİLDE ÇOK SEVİYORUM POĞAÇALARI HARİKA BİR GÖRÜNTÜ OLUYOR. AFİYETLER OLSUN..

    AYRICA HAYIRLI RAMAZANLAR TATLIM . BEREKETLİ VE HZURU DOLU BİR RAMAZAN GEÇİRMEN DİLEĞİYLE SEVGİLER

  2. İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-3-

    HAZIRLAYANLAR

    http://porselendemlik.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.com
    http://gelibolu17.blogspot.com

    21 AĞUSTOS 2009 – 5 EYLÜL 2009

    tarihleri arasında ben sevil yani http://birdemliksohbet.blogspot.com
    sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacağım.
    her türlü yemek,çorba,tatlı,tuzlu iftar ve sahur için hazırladığınız tarifleri,
    sayfanızda yayınlayıp bana haber verirseniz,bende zevkle sayfamda yayınlarım…
    şimdiden katılımlarınıza çok teşekkür ediyorum…
    sevgiler
    sevil
    Not: cboxa bırakılan mesajlar gözden kaçabileceği için,
    yoruma bırakmanız önerilir….

  3. sevalcim günaydın canım. yorumuna çok teşekkürler tatlım..

    soruna gelince gönül rahatlığı ile etimeği salatanda kullanabilirsin domets sosunun o sarımsaklı suyunu çekip enfes bir lezzet oluyor . Hani iskender yerken üzerine salçalı sos ve tereyağı gezdiriyorlarda alttaki pidecikler hafif yumuşuyorya aynı onun gibi oluyor etimeklerin üzerinde kzıarmış patlıcan olduğu içinde öyle çokca su çekip hamurlaşmıyor etimekler. Tam kıvamında oluyor bence…

    Anlatmakla olmaz kesin denemelisin… pişman olmayacağına eminim..

    çook çook selamlar canım öptüm

  4. Çok şirin ve çok tatlı olmuş harika!
    İnsana verilen nimet akıl böyel birşey şu üretkenliklere bir bakılmalı hiçbirşey görülmesse bile:)
    Ellerine sağlık.
    Allah hayırlı bir ramazan inşAllah nasib eylesin..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s