GÜVECTE PASTIRMALI KURUFASULYE


Bir yemek hem güvecte piser hemde pastirmali olursa takdir edersinizki sizde tadina doyulmaz,güvecteki halini resimleyemedim ama bu hali bile lezzetini anlatmaya yeter sanirim,mutlaka deneyin derim…

MALZEMELER:

  • 2 su bardagi geceden islatilmis seker fasulye(kisi sayisina göre artirabilirsiniz)
  • 6,7 dilim cemeni ayiklanmis pastirma dilimi
  • 3 yemek kasigi sivi yag
  • 2 büyük bas kurusogan
  • 1 tane domates
  • 1 tatli kasigi domates salcasi
  • 1 tatli kasigi biber salcasi
  • tuz,dilerseniz 1 cay kasigida sebzeli cesni

YAPILISI:

Öncelikle fasulyeyi bir tencereye aliyoruz ve üzerine 2 parmak gececek kadar kaynamis su ekleyip fasulyeler  biraz yumusayincaya dek pisiriyoruz,pisen fasulyeyi bir kenara alip güveci ocaga aliyoruz icine siviyagi koyup yemeklik dogradigimiz soganlari ekleyip kavuruyoruz, soganlar kavrulunca üzerine yine yemeklik dogradigimiz domatesi ve biberide ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz sonra üzerine kucük parcalara ayirdigimiz pastirmayi ekleyip biraz kavurduktan sonra icine salcalari baharatlarini ve tuzunuda ekledikten sonra hasladigimiz fasulyeyide suyuyla birlikte ekliyoruz ve karistiriliyoruz.Suyu eger yetersiz gelirse üzerine bir parmak gececek kadar kaynamis su ekleyip kisik ateste 15 veya 20 dakika daha pisirip ocaktan aliyoruz(fasulyenin cinsine göre pisme süresi uzayabilir veya suyu yetersiz gelebilir suyunu fasulyeler iyice yumusayincaya dek az az ekleyebilirsiniz).

Reklamlar

8 thoughts on “GÜVECTE PASTIRMALI KURUFASULYE

  1. Sevalcigim nefis olmus Guvecte pastirmali kuru fasulyen ellerine saglik muthis gorunuyor..
    yaninda pirinc pilavi, cacik ufffffff yemede dur :))) ayy oruc oldugumu unuttum:)))

    Hayirli bol bereketli huzurlu bir ramazan gecirmeni diliyor sevgilerimi gonderiyorum.

  2. güveçte pişen yemegin tadına doyum olmaz.helede böyle pastırmalı kuru fasulye olursa…tek kelime ile nefisssss..ellerine saglık sevalcim. afiyetler olsun sizlere..hayırlı ramazanlar ..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s