GAZETE BAKLAVASI


Ismi biraz garip gelsede icinde gazete yok merak etmeyin:) yapilisinda gazeteden faydalanildigi icin bu ismi aldi sanirim.Yapimini kayserideki komsularimizdan ögrendigim bu baklava cesidini ben cok begenerek yapiyorum hem ikrami pratik hemde kiyir kiyir agizda dagilan bir baklava oluyor,yapimi biraz zahmetli ama hangi baklava cesidi kolay yapiliyorki zaten hepsi bir hayli emek istiyor.Sizlere kolaylik olsun diye her asamasini resimledim bir elimde oklava bir elimde fotograf makinasi ile bir hayli caba gösterdim dogrusu ama degdigini düsünüyorum zira yapimini bilmeyen biri bu görüntülerden faydalanarak kolaylikla yapabilir,tarifine geceyim artik tekrar agiz tadiyla gecireceginiz hayirli bayramlar diliyorum herkese…

MALZEMELER:

  • 1 su bardagi süt
  • 1 su bardagi siviyag
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kasigi sirke
  • 1 cimdik tuz
  • 1 cay bardagi su
  • alabildigince un(kulak memesinden yumusak olmali hamur)

DIGER:

  • acmak icin nisasta (birazda un ilave ettim icine)
  • üzerine sermek icin 2,3 tane gazete yapragi
  • serbeti icin:1 litre su,1 kilo seker yarim limon

YAPILISI:

Nisasta haric tüm malzeme kulak memesinden biraz daha yumusak olacak ama ele yapismayacak sekilde yogrulur ceviz buyuklugünde bezeler yapilir ve bu bezeler unlanip bir tepsiye yada masaya dizilir üzerine temiz bir bez örtülerek bu halde en az yarim saat dinlendirilir,dinlenen bezelerden bir tanesi alinir un ve nisasta karisimiyla acila bildigi kadar acilir (bu bölümü maharetinize kalmis artik).Acilan yufka oklavaya sarilarak iki kenardan tutulup ortaya dek buzdürülür sonra biraz gevsetilip dikkatlice bir sofra üzerine serilmis gazetenin üzerine acilir bu halde 3,4 dakika kadar kurutulur (ben kalin sevdigim icin üst üste iki yufka serip yaptim)sonra üzerine ceviz serpilip gazetenin bir ucunu kaldirarak rulo yapilir bu rulo 3er parmak kalinliginda kesilerek yine dikkatlice burusuklugu acilmadan tepsiye yerlestirilir,Tepsi dolduktan sonra iyice kizdirilmis sivi yag ve ayri bir yerde eritilip süzülmüs tereyagi karistirilip üzerine bir kasik yardimi ile her yerine esit gelecek sekilde gezdirilir sonra önceden isitilmis firinda 200 derecede üzeri güzel kizarana dek pisirlir.

Serbeti icin:su ve seker koyulasincaya dek kaynatilir limonu eklenen serbet bes dakika daha kaynatildiktan sonra ocaktan alinir ilk sicakligi ciktiktan sonra tamamen soguyan baklavanin üzerine bolca gezdirilir ve 1 gece bektilir sonrasinda yesil fistikla süslenerek servis yapilir.

Reklamlar

6 thoughts on “GAZETE BAKLAVASI

  1. Ben de dün yaptım ama gazete yerine tekrar oklavayla sardım. Korktum açılır saçılır filan diye:)

    Ama bir dahakine böyle yapıcam kısmetse.

    Ellerine sağlık canım..

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s