BÜZME BAKLAVA


 

Hamuru ayni sadece yapim asamasi degisik.

MALZEMELER:

  • 1 su bardagi süt
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 1 cay bardagi su
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kasigi sirke
  • 1 cimdik tuz
  • alabildigince un(kulak memesinden yumusak olmali)

DIGER:

  • acmak icin nisasta (un katkisiyla)
  • dövülmüs ceviz
  • serbeti icin:4 su bargi su,4 su bardagi seker ve yarim limon
  • süslemek icin sam fistigi

YAPILISI:

Hamur hazirlanip bezelendikten sonra en az yarim saat kadar dinlendirilir,sonra bir bezesi alinarak nisastayla acilabildigince acilir üzerine yeterince ceviz serpilerek oklavaya sarilir sonra her iki tarafindanda tutarak ortaya büzdürülür icinden oklavasi cikartilip dilimlenerek tepsiye dizilir tüm tepsi dolunca üzerine tereyagi ve siviyagdan olusan sicak yag gezdirerek önceden isitilmis firinda 200 derecede üzeri ve alti kizarana dek pisirlir,       

Serbeti hazirlanir ve sicakken iyice sogumus olan baklavaya  bolca gezdirilir,bir gece bekletilip dinlendirildikten sonra ertesi gün sam fistigiyla süslenip servis yapilir.

Reklamlar

5 thoughts on “BÜZME BAKLAVA

  1. hımmm ben çok severim bu tatlıyı ellerine saglık canım benim afiyet bal şeker olsun gecmiş bayramın mübarek olsun malum blogspottaki sorunlardan dolayı biraz sogudum sitelerden o nedenle anca yazabildim canım
    daha nice bayramlara

  2. Sevalc’igim,
    Ne kadar guzel seyler var sayfalarinda, agzimin sulari aka aka bakiniyorum, ellerine saglik.

    Sevgilerimi gonderiyorum, sizleri cok ozlemisim….

  3. hamuru kaç bezeye ayırıyoruz? ve bu klasik önce küçük küçük sonra birleştirilipmi açılıyor? yoksa tek beze olarakmı bukadar büyük açılıyor:?

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s