BÜZME BAKLAVA (DEGISIK VERSIYONU)


Yaptigim bir diger baklava cesidide bu baklava yapimini hollandadaki bir yakinimizdan ögrendim hatta arsivimdede Dügün baklavasi ismiylede geciyor degisik ve güzel bir baklava oluyor…

Hamuru yine ayni digerleriyle onun icin tekrar tekrar yazmiyorum buraya bakabilirsiniz ben sadece yapim asamalarini anlatayim size,

YAPILISI:
Ilk önce ceviz haric tüm malzeme kulak memesi yumusakliginda yogurulur sonra ceviz büyüklügünde bezeler hazirlanir ve bir kenarda 1 saat kadar dinlendirilir.

                    

Dinlenen bezeler nisasta ve un karisimiyla acilabildigi kadar ince acilir ve bicakla 4 e kesilir sonra herbir parcanin sivri ucundan parmakla büzülür ortasina biraz ceviz konur ve sivri iki ucu üzerine kapatilarak dikkatlice tepsiye ters yerlestirilir diger parcalarda ayni sekilde yapilir ve tepsi dolana dek yerlestirilir sonra üzerine isterseniz sade tereyagini eritip her tarafina yag degecek sekilde gezdirin yada cok agir oluyor diyorsanizda siviyag ile karisik gezdirebilirsiniz ve önceden isinmis firinda ortalama 200 derece üzeri kizarana dek pisirilir.Baklava firinda piserken bir taraftanda serbeti hazirlanir genis bir tencerede su ve seker kaynadiktan sonra kisik ateste 15,20 dakika daha kaynatililir sonra limon suyu eklenir ve böylede bir 5 dakika kaynatilir sonra sogumus baklavanin üzerine yavas yavas gezdirilir ve agzi kapatilmadan bir kenarda serbeti cekmesi icin burakilir hatta bir gece bekletirilir ertesi gün fazla serbeti süzülerek antep fistigiylada süslenerek servis yapilir.

Reklamlar

8 thoughts on “BÜZME BAKLAVA (DEGISIK VERSIYONU)

  1. Ellerine saglik Seval, oldukca becerikli oldugunu itiraf edeyim. Antep de baklava acan kadin pek bulunmaz ama ben de gurbette yapar oldum. Senin kadar usta degilm, kendi capimda.
    Senin gibi hanimlara imreniyorum.
    Muhabbetle canim…

  2. gorunumu cok guzel lezzetinin daha guzel oldugunu dusunuruyorum ellerine yuregine saglik en kisa surede deneyecegim

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s