MEYVA SOSLU PAYKEK


  

Her zaman sade yaptigim paykeki bu sefer portakal kabugu rendesiyle ve kirmizi meyvelerden olusan nefis bir sos( Rote Grütze) ile ikram ettim gercekten harikaydi siddetle tavsiye edilir:))

Ayrica sevgili Ferahinmutfagi`nin düzenlemis oldugu yeni yemek etkinliginden ilki olan “KEKLER” etkinliginede gönderiyorum birbirinden nefis tariflere ister sol üst kösedeki logodan istersenizde buradan ulasabilirsiniz.

MALZEMELER:

  • 800 gr quark (süzme yogurt veya labne peyniri)
  • 200 gr toz seker
  • 100 gr un
  • 1 paket vanilya
  • 100ml süt
  • 5 yumurta sarisi
  • 5 yumurta aki kar haline getirilmis
  • 300ml Schlagsahne cirpilmis(sivi krema)
  • 1 cimdik tuz
  • 1 portakalin rendelenmis kabugu

Tabani icin:

  • 1 paket eti burcak bisküvi(rondodan cekilmis)
  • 100 gr margarin veya tereyagi
  • 1 cay bardagi dövülmüs ceviz

KIRMIZI MEYVE SOSU (ROTE GRÜTZE)

  • 250 gr cilek
  • 250 gr taze cekirdeksiz visne
  • 250 gr frenk üzümü
  • 125 gr siyah frenk üzümü
  • 125 gr ahududu
  • 60 gr nisasta
  • 250 gr tozseker
  • 500ml su

YAPILISI:

Öncelikle 28 cmlik kelepceli kalibin kenarlarini yaglayip tabaninada yagli kagit yerlestiriyoruz,rondodan gecirdigimiz bisküvileri ve cevizi erittigimiz margarinle karistirip hazirladigimiz kalibin dibine düzgünce yerlestiririyoruz.Ic harci icin öncelikle sivi kremayi mikserin en yüksek seviyesinde tepecikler olusturana dek cirpip kenara aliyoruz sonra yumurtalari icine sarisi kesinlikle kacmayacak sekilde ayiriyoruz ve icine bir cimdik tuz atarak tepecikler olusturayak sekilde kar haline getiriyoruz,harci hazirlayacagimiz derince bir kap aliyoruz icine sütü sekeri ve unu alip bir cirpici yardimiyla elde iyice cirpiyoruz üzerine yumurta sarisi,portakal kabugu rendesini ve quarki (süzme yogurdu) ekleyip yine elde iyice karistiriyoruz sonra bir spatulayla cirpilmis sivi kremayi ekliyoruz ve sondürmeden yavas yavas karistiriyoruz,iyice karistiktan sonra cirpilmis yumurta akinida ekleyip yine ayni sekilde söndürmeyecek sekilde yavas yavas karistirip kaliba döküyoruz ve üzerini spatulayla düzleyip firina veriyoruz,firini önce 250 dereceye ayarlayip bu yükseklikte 20 dakika pisiriyoruz daha sonra üzeri kizarmaya baslayinca isiyi 170 e indirip 25,30 dakika kadar daha pisiriyoruz,bu sürenin sonunda iyice pistiginden eminsek eger firini kapatip icinde sogumaya burakiyoruz. Soguduktan sonra firindan alip buzdolabinda bir gece bekletiyoruz ertesi gün sosuyla birlikte servis ediyoruz.

SOSU ICIN:Tüm meyveleri bir kaba bosaltiyoruz üzerine suyunu ve sekerini ekleyip pismeye burakiyoruz kaynadiktan sonra 15 ila 20 dakika kadar kisik ateste pisen meyveleri bir süzgec yardimi ile bir kaseye cikartiyoruz kalan suyuna nisastayi yarim cay bardagi su ile inceltip yavasca sürekli karistirarak ilave ediyoruz kivami baglanan suyuna ayirdigimiz meyveleride ekleyip tam sertlesmeden tamamen soguyan paykekin üzerine yayiyoruz,üzerine süsleyip servis yapiyoruz

NOT:Almanyada bulunanlar bu sosu hazir olarak marketlerde rahatlikla bulabilirler bulamayanlar ise verdigim tariften yararlanabilirsiniz.

       

Reklamlar

13 thoughts on “MEYVA SOSLU PAYKEK

  1. of of lezzete bak tam benlik bana şöyle kocaman bir dilim versende yesem arkadaşım :))
    sanki çok ihtiyacım var :))
    canım ellerin dert görmesin
    sevgiler

  2. Merhaba,
    bir peykeke bu tür bir meyvali sos ancak bu kadar güzel yakisabilir ve onu harika bir sekilde parlatir diyorum. Ayrica, ev yapimi Rote Grütze icince ayrica ellerine ve emeklerine saglik diyorum.

    Selam ve sevgilerimle

  3. Seval’ciğim harika bir görüntü, hele o rengi, afiyetler olsun canım, çok leziz olduğu belli. Aşağıdaki tatlılar da süper, bayıldım, tam bir tatlı şov olmuş, ellerine sağlık güzelim, sevgilerimle öpüyorum.

  4. Merhabalar arkadasim, bende bu tarifi denedim, ellerine emeklerine saglik. Gercektende siddetle tavsiye edilecek tariflerden.
    Alman arkadaslarim “Cennet Pastasi” adini verdiler. ki almanlar cok güzel pasta yaparlar, buna tutuklu kaldilar ve ikinci dilimi de yediler. Herkese tavsiye ederim, sevgiler…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s