FINDIKLI IRMIK HELVASI


MALZEMELER:

  • 500 gr orta boy irmik
  • 250 gr tereyagi
  • 1 cay bardagi findik (dilerseniz iri kiyilmis dilerseniz bütün olarak ben bütün kullandim)
  • 2,5 su bardagi toz seker
  • 2,5 su bardagi süt
  • 1 su bardagi su

YAPILISI:

süt,su ve seker bir tencereye alinarak kisik ateste kaynamaya burakilir,diger taraftan genisce br tencereye (ben teflon tencere kullandim) tereyagi konur ve eritilir,eriyen yagin üzerine irmik ve findik ilave edilerek sürekli karistirmak sarti ile kisik ateste rengi donene dek pisirilir bu islem yarim saatten fazla sürüyor ve basindan ayrilmamaniz gerekiyor aksi takdirde yanabiliyor ve tadi acilasiyor,rengi dönen irmige alti iyice kisilip kaynayan su,süt ve seker karisimi yavas yavas ilave edilir bu asamada cok dikkatli olmak gerekiyor cünkü etrafa cok sicriyor,alti kisik halde sütünü cekene dek pisen helva ocaktan alinip üzeri sofra beziyle sikica kapatilir yarim saat dinlendikten sonra agzi acilir ve kasikla tane tane olana dek biraz karistirilir sonra ilik olarak istege bagli dondurma ve cikolata sosuyla servis yapilir.

Reklamlar

6 thoughts on “FINDIKLI IRMIK HELVASI

  1. sevalcim ben bu tabagı alıp gitsem.görüntü süper..hem göze hemde mideye bayram ettirecek bir tarif ve sunum olmuş.ellerine saglık canım.sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s