PATLICAN OTURTMA


Yine yapimi kolay bir o kadarda lezzetli bir anayemek var sirada,bir cok kisiye siradan gelebilir ama yeni yemek yapmayi ögrenenler olabilecegini varsayip bir yandanda arsivimde bulunmasi icin yapim asamalariyla  birlikte…

Tarifine gelince:

MALZEMELER:

  • 2,3 adet patlican (tepsinin büyüklügüne göre)
  • 500 gr kiyma
  • 2 tane orta boy kurusogan
  • 2 dis sarimsak
  • 1 tane ince dogranmis domates
  • 2 tane ince dogranmis sivri biber
  • yeterince siviyag
  • tuz,karabiber,kirmizi biber,1 cay kasigi sebzeli cesni
  • 1 yemek kasigi salca
  • yarim kasik biber salcasi
  • 1 cay bardagi sicak su

YAPILISI:

                                   

öncelikle patlicanlar serit serit dogranip 5 dakika tuzlu suda bekletilir ve iyice kurutulur ardindan teflon bir tavada azar azar sivi yag ilave edilerek altli üstlü pisirilir(bu arada kizartabilirsinizde fakat cok yagli oldugu icin ben tercih etmedim) ve bir kenara alinir,genisce bir tavaya 3 yemek kasigi siviyag konur üzerine incecik dogranmis kurusogan eklenir ve bir müddet kavrulur üzerine kiymasi ilave edilir ve rengi iyice dönene dek kavrulur daha sonra sivri biberi,rendelenmis veya ince dogranmis sarimsagi ve ince dogranmis domatesi ilave edilir 5 dakika kadar daha kavrulur ardindan baharatlari ve salcalari ilave edilip 1 cay bardagi suda eklenerek 2 veya 3 dakika daha kavrulup ocaktan alinir,diger bir borcam veya kücükce bir tepsi alinarak en alta bir kat patlican yerlestirilip üzerine bir katta kiyma serilir sonra yine bir kat patlican ve kiyma konduktan sonra en üstüne 1 domates ve biber dilimlenip yerlestirilir daha sonra 200 derecelik firinda 20 dakika yada yarim saat kadar pisirilip firindan alinir sicak servis yapilir.

Reklamlar

7 thoughts on “PATLICAN OTURTMA

  1. Hmmm, benim gercekten en cok sevdigim patlicanli yemeklerden birisidir.
    En bastaki foto zaten beni benden aldi diyebilirim:))
    Biliyormuydun, patlicanlarda ayni sigaralarda bulunan nikotine benzer bir madde varmis, herhalde bu yüzden onun hastasiyim, ama sigaranin da ayni zamanda düsmaniyim.

    Ellerine saglik diyorum arkadasim.

    Selamlar ve kocaman öptüm

  2. Ellerine sağlık. Çok lezzetli duruyor. İşin içinde patlıcan varsa kötü olması zaten düşünülemez:)

    Çok öptüm
    Canan

  3. Hayır kapılarının sonuna kadar açık, kaza ve belaların bertaraf olduğu Kurban Bayramınızın yaşadığınız tüm sorunları alıp götürmesi dileğiyle.. Kurban Bayramınız mübarek olsun, tüm dertleriniz deva bulsun!

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s