KEKIKLI BAYRAM KAVURMASI


Bayram kavurmasiz olurmu hic olmaz elbetteki…bizde ailemizle gecirdigimiz ilk bayram gününden sonra birde bayramin 4. günü arkadaslarla yaptigimiz kahvalti icin hazirlamistim bu bol kekikli kavurmayi bizler cok begenmistik denerseniz sizlerinde mutlaka begenecegini umuyorum zira cok lezzetli ve yumusacik bir kavurma oluyor.Tekrar gecmis bayraminizi kutluyor bir dahaki bayrama saglikla,sihhatla ulasmayi diliyorum…Bu lezzetli tarifemize gelince;

MALZEMELER:

  • 1,5 kilo kusbasi dogranmis et (kisi sayisina göre miktari artirabilir veya azaltabilirsiniz)
  • 1 dolu yemek kasigi teremyag(ete hem lezzet veriyor hemde yumusacik tutuyor)
  • yarim cay bardagi siviyag
  • tuz,cok az karabiber ve kekik

YAPILISI:

Kavurmayi pisirecegimiz genisce bir tavaya önce sivi yagini koyup tavayi kizdiriyoruz üzerine kus basi dogranmis eti ekleyip oncelikle sulanmamasi icin harli ateste 10 dakika sonrada kisik atese alip et suyunu burakip cekene dek pisiriyoruz (bu süre etin sertligine göre 2 saatide bulabiliyor) kisik ateste pisen et iyice yumusadiktan sonra üzerine tereyagini ,tuz,cok az karabiberini ve dilediginiz kadar kekiginide ilave edip arada karistirmak suretiyle yarim saat kadar daha pisirip ocaktan aliyoruz sicak servis ediyoruz isterseniz servistede üzerine kekik serpebilirsiniz.

Reklamlar

6 thoughts on “KEKIKLI BAYRAM KAVURMASI

  1. Ellerine saglik Seval…

    Antep deyken bayramda kavurma fikri komik geridi bize. Bizim oralarda mutlaka mangal yakilir tüm bayram boyunca.:)

    Simdiyse kavurmalar ne kadar cekici geliyor.

    Hayirli cumalar…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s