Balkabakli paykek (kürbis käsekuchen)


Balkabaginin tamda mevsimi oldugu icindir galiba bir cok yabanci sitede cogunlukla görüyorum bu tarifi,evdede büyükce bir kabak oluncada bende deneyim dedim.Balkabagi tatlisinin aksine cok az sekerle pisirilip püre haline getirildikten sonra kullaniliyor bu tarifte kivami ve lezzeti cok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER:Tabani icin:

  • 1 paket burcak bisküvi
  • bir cay kasigi tarcin
  • 100 gr margarin
  • 1 cay bardagi dövülmüs ceviz

ÜST KARISIMI ICIN:

  • 300 gr balkabagi(cok az sekerle kisik ateste pisirilimis ve suyu süzülüp püre haline getirilmis)
  • 500 gr quark (süzme yogurt yada labne peynir)
  • 1 paket (200grlik)krem peynir
  • 100 gr toz seker
  • 100 ml süt
  • 100 gr un
  •  5 yumurta (sarisi ve beyazi ayrilmis beyazi kar haline getirilmis)
  • 200 gr sivi krema( cirpilmis) 

YAPILISI:

Bisküviler rondodan gecirildikten sonra eritilmis margarin ceviz ve tarcinla karistirilarak altina yagli kagit gecirilmis kelepceli kaliba yayilir ve sikica bastirilarak bir kenara alinir,üst harci icin öncelikle krema tepecekler olusturana dek cirpilir,yumurta aki sarisindan ayrilir ve beyazi bir cimdik tuz ile kar haline getirilir buz dolabina kaldirilir püre hazirlanir bir kenara alinir,simdi genisce bir kap aliyoruz ve sütü sekeri ve unu mikser yardimi ile cirpiyoruz üzerine yumurta sarisini,quarkini, püresinide alarak cirpiyoruz mikseri kaldirip bu asamada bir spatula ile devam ediyoruz öncelikle karisima yavasca kremayi hep alttan alarak yediriyoruz sonrasinda ise yavasca yumurta aklarini söndürmeden ayni sekilde karistiriyoruz sonra kaliba döküp üzerine düzeltiyoruz,önceden isitilmis firinda ilk 15 dakikayi 250 derece sonrasinda ise 25 dakika daha 180 derecede pisirip firini kapatip icinde sogumasi icin bekletiyoruz sonra bir gece buzdolabinda bekletip ertesi gün servis ediyoruz.

Reklamlar

One thought on “Balkabakli paykek (kürbis käsekuchen)

  1. Bal kabakli hic denemedim ama eminim cok lezzetli olmustur.Aklimda lezzetini canlandirmaya calistim,cok kabak cok güzel lezzet vermistir quarka.Ellerine saglik canim,afiyetler olsun.Sevgiyle kal:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s