Nohutlu manti Corbasi


 

Kisin soguk günlerine sicacik ve doyurucu bir corba…

MALZEMELER:

  • 1 kase etli manti
  • 1 su bardagi haslanmis nohut
  • 1 corba kasigi salca
  • nane,tuz,
  • 1 corba kasigi margarin

YAPILISI:

Margarin bir tencereye alinir eriyince üzerine nanesi ilave edillir daha sonra salcasi,tuzu ilave edilip üzerine 3 su bardagi kaynar su ilave edilir ve corbanin suyu kaynayinca üzerine haslanmis nohutu ve mantisi ilave edilip bir müddet pistikten sonra daha sonra mantisi yumusayinca sicak servis yapilir.

Reklamlar

5 thoughts on “Nohutlu manti Corbasi

  1. Nefis bir goruntu, ve guzel bir tarif.
    Ellerinize saglik, iki gun once bende ayni tarifin yesil mercimeklisini yapmistim.
    Sevgiler,
    SEfa

  2. Ben de yapıyorum mantı çorbasından çok severek yiyoruz.Yoğurtlusu da güzel oluyor. Yiyenlere afiyet olsun. Öp

  3. merhaba,
    tebrik ederim, yayınladıklarınız estetik açıdan etkileyici…eminim tadlarıda öyledir. Yukarıdaki çorbanın görüntüsü içinde aynı şeyi düşünüyorum…bu çorba oldukça geleneksel bir lezzet olup, “yüksük çorbası” olarak bilinir ve Tarsus yöresine hastır. Ekşi olması istenir ve biraz limon tuzu veya nar ekşisi kullanılır. Taze olarak tüketilir, bekletilirse mantılar şişer…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s