Sucuklu pirasa yemegi


Pirasa bizim evde cok sevilir özellikle bol limon ekleyip yemeye bayiliriz hepimiz,onun icin hep severek yaparim ve haftada bir kerede yapmaya calisirim.Simdiye dek  kiymalisini, etlisini yapiyordum ama gecenlerde annemin cocuklugumuzda yaptigi gibi birde sucukla pisirmek aklima geldi böyleside cok lezzetliydi kesinlikle…

MALZEMELER:

  • 3,4 sap pirasa
  • yarim kangal sucuk
  • 1 cay bardagi pirinc
  • 1 corba kasigi domates salcasi
  • tuz,kirmizi biber
  • 1 tane kuru sogan
  • 2,3 yemek kasigi sivi yag

YAPILISI:

Pirasalar bir kat soyulup birer parmak genisliginde dograndiktan sonra bol suda bekleyemeye burakilirki aralarinda kum varsa dökülsün,diger taraftan tenceremize sivi yag ve yemeklik dogranmis sogan eklenerek kavrulur üzerine dogranmis sucuklar ve iyice yikanmis pirasalar eklenir ve  pirasalar biraz sönünceye dek arada karistirilarak pisirilir,daha sonra yikanmis pirinci,salcasi ,tuzu,kirmizi biberide eklenip üzerini cok az gecene dek su eklenir ve kisik ateste pismeye burakilir. pirincler ve pirasa yumusayinca pismis demektir.sicacik bol limonla servis yapilir.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s