MERCIMEK KÖFTESI


MALZEMELER:

  • 1 su bardagi kirmizi mercimek
  • 2,5 su bardagi su(mercimegi haslamak icin)
  • 1,5 su bardagi köftelik bulgur
  • 2 tane kuru sogan
  • 1 yemek kasigi domates
  • 1 yemek kasigi birber salcasi
  • yeterince sivi yag
  • tuz,karabiber,pulbiber,kirmizibiber
  • 2 dal yesil sogan ve yarim demet maydonoz
YAPILISI:
Öncelikle mercimekleri hasliyoruz,mercimek ve su birazcikta tuz bir tencereye alinarak kaynamaya burakilir,iyice pisene dek beklenir ve ocaktan alinir sonra sicagiyla diger bir kaba aldigimiz bulgurun üzerine suyuyla beraber eklenir sonra kabin kapagi kapatilarak en az 15 dakika bekletilerek bulgurun kabarmasi saglanir,diger taraftan bir tavanin icine 1 cay bardagina yakin sivi yag konur ve incecik dogradigimiz kuru sogan üzerine ilave edilir.Soganlar pembelesince üzerine salcalar konur ve 5 dakika daha pisirilir ve ocaktan alinarak kabaran bulgurun üzerine ilave edilir önce kasikla karistirilir sonrada biraz soguyunca elimizle bulgur toplanana dek yogrulur bu asamada baharatlarda ilave edilir ve yogrulur,toplanan harca incecik dogranan yesil sogan ve maydonozda ilave edilerek bir muddet daha yogrulduktan sonra servis tabagina resimde görüldügü gibi yapilarak yerlestirilir.
Reklamlar

5 thoughts on “MERCIMEK KÖFTESI

  1. Ne cok severim mercimek köftesini.Cig köfte mercimek köftesi benim zaflerimdandir.Sende harika yapisin ,ellerine saglik canim.Afiyetler olsun.Sevgiyle kal

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s