DOGUM GÜNÜ PASTALARI (BONIBONLU VE CILEKLI)


Bu iki nefis pastayi cok yakin arkadasim Cansever yapti ellerine saglik, pastalar hem cok lezzeli olmustu hemde görüntü itibari  ile bonibonlu olan cocuklar tarafindan , cilekli olanida biz büyükler tarafindan cok begenildiler.Tekrar ellerine saglik diyor bir dahaki yapacagi pastayi sabirsizlikla bekliyoruz:))

Tarifler ayni olup sadece süsleme malzemeleri ve kullanilan meyveleri degisik birinin ici icin cilek digerinin ise konserve mandalina kullanilmistir.

MALZEMELER:Her bir pasta icin:

  • 3 katli kakaolu pastaban
  • 3 kutu sivi krema (200 grlik)
  • 3 paket krema sertlestirici
  • 3 paket vanilya (istenirse)
  • keki islatmak icin süt

DIGER MALZEMELER.

  • 2 paket cilek (cilekli pasta icin)
  • parcalanmis cikolata (cilekli pasta icin)
  • 2 tane konserve mandalina (bonibonlu pasta icin)
  • 1 paket bonibon (bonibonlu pasta icin)
  • haribodan veya baska bir markadan ama jelatinsiz veya helal marka yumusak sekerler(bonibonlu pasta icin)
  • 1 cay bardagi kadar kirilmis findik (bonibonlu pasta icin)

YAPILISI:

Öncelikle en az 1 gece buzdolabinda iyice sogumus (cünkü daha cabuk sertlesir ve cirpildikca kesilmez)sivi keremalari bir kaba aliyoruz ve mikserin en üst seviyesiyle cirpmaya basliyoruz,krema koyulastikca icine krema sertlestiriciyi ve vanilyayi yavas yavas ekliyoruz istedigimiz kivama gelince mikseri kapatip keremayi buz dolabina bir müddet burakiyoruz.O arada pastanin diger malzemelerini hazirliyoruz cilekliyi yapiyorsak cilekleri ici icin kücük kücük dogruyoruz yada bonibonlu pastayi yapiyorsakta konserve mandalinalarin suyunu iciye süzüp bir mutfak kagidina alip fazla suyunu süzdürüyoruz.

pastaya baslarken öncelikle pasta yapilacak kabi alip üzerine 1 kat pastaban yerlestirilyoruz hafif kasigin ucuyla az az sütle pastabanin heryerini güzelce islatiyoruz üzerine hazirladigimiz bir kat krema sürüp mevelerden serpiyoruz sonra ikinci kat pastabanida yerlestiriyoruz ve yine islatip krema ve meyve yerlestirip 3. kati yerlestiriyoruz yine islatip bu sefer pastanin her tarafini kremayla kapliyoruz sonra üzerini ve kenarlarini resimdeki gibi süslüyoruz,arkadasim bu sekilde süslemis elbetteki bundan gerisi sizin hayal gücünüze kalmis istediginiz sekilde süsleyebilirsiniz.Pastayi en az 2,3 saat dinlendirip servis edebiliriz.

Reklamlar

6 thoughts on “DOGUM GÜNÜ PASTALARI (BONIBONLU VE CILEKLI)

  1. Sevalcigim harika pastalar bunlar,görüntü süper görünüyor.Arkadasinin ellerine saglik diyorum.Cilek zamani gelsede bol,bol cilekli pastalar yesek degil mi cnm?

    Selamlarimla,Serap.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s