Pirasali Börek


Yine kahvalti masasindan bir tari,f ici pirasali olup muska seklinde sarilmistir.

MALZEMELER:

  • 4 tane yufka
  • 1 kilo pirasa
  • yarim demet maydonoz
  • 100 gr beyaz peynir
  • sivi yag,tuz,karabiber,kirmizi pul biber,sebzeli cesni
  • Sosu icin:1 sise soda 1 cay bardagi sivi yag

YAPILISI:

Öncelikle pirasalar soyulur incecik dogranip tavaya alinir üzerine biraz sivi yag konup arada karistirilarak orta ateste kavrulur,biraz solunca üzerine baharatlari eklenir biraz daha kavrulup ocaktan alinarak sogumaya burakilir,bu arada yarim demet maydonozda ince ince dogranip bir köseye alinir.soguyan pirasaya maydonoz ve beyaz peynir ezilerek eklenir ve karistirilir.1 adet yufka masaya serilir üzerine soda ve siviyagindan olusan karisim kuru yer kalmayacak sekilde sürülür ve uzunlamisina 4 parmak kalinliginda deritler kesilir daha sonra uc kisimlarina hazirladigimiz harctan bir kasik konularak muska seklinde sarilir ve uc kismi alta gelecek sekilde yaglanmis veya yagli kagit serilmis tepsiye dizilir kalan yufkada ayni sekilde yapilir ve tepsiye dizilir sonra bir yumurtanin sarisi üzerlerine sürülüp susam serpilir,önceden isitilmis firinda 200 derecede üzeri kizarana dek pisirilir sicak servis yapilir.

Reklamlar

2 thoughts on “Pirasali Börek

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s