HINDISTAN CEVIZLI KURABIYE


Tarifi klasik olan bu kurabiyenin  lezzeti ve kivamida garantidir,agziniza bi tane aldiginizda damaginizda eriyen kurabiyenin dayanilmaz hindistan cevizi tadiyla eminimki benim gibi mest olacaksaniniz 😉 

MALZEMELER

  • 1 paket margarin
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 Su bardağı un (biraz fazla olabilir)
  • 1 paket hindistan cevizi( 200gr paketlerden)
  • 2 adet yumurta

 

YAPILISI:

1 paket oda sıcaklığında margarini, 5 kaşık pudra şekerini, bir yumurtanın tamamı, ikinci yumurtanın akını ayırarak, sarısını kabartma tozuyla karıştırın. Sonra içine dört kaşık hindistan cevizi ve un ilave ederek iyice yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle yuvarladıktan sonra, ayırdığınız yumurta akını, kalan hindistan cevizine batırılıp tepsiye diziniz. 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.

Reklamlar

3 thoughts on “HINDISTAN CEVIZLI KURABIYE

  1. Sevalcigim,
    Cayimin yanina bir iki tane ne de iyi olurdu,ama illa ki yapin ve mest olun diyorsun bende yarin yapayim bari:) Eline saglik canim.Altta ki pastayi kacirmisim nefis olmus.

    Selamlarimla,Serap.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s