Avakado sos (Guacamole)


Haftasonu kahvaltiya yaptigim bu sos ayni zamanda dip sos olarak ve etin yanindada  tüketilebiliniyor.

MALZEMELER:

  • 1 tane olgun avakado
  • 1 dis sarimsak
  • yarim limon suyu
  • yarim cay kasigi hardal
  • 1 cay kasigi zetin yagi
  • yarim cay kasigi seker
  • yarim cay kasigi tuz
  • toz karabiber
  • istenirse bir tane ince dogranmis domates

YAPILISI:

Avakado soyulup cekirdegi ayirt edilir ve bir tabaga alinir burada catalla ezilir üzerine ezilmis sarimsak,limonsuyu,zetinyagi,hardali,sekeri,tuzu ve son olarak karabiberide ilave edildikten sonra tüm malzeme karistirilir servis tabagina alindiktan sonra üzeri zetinyagi ve pul buberle süslenerek servis yapilir.

Benim tavsiyem kizarmis ekmekle yemeniz zira nefis oluyor:)

Reklamlar

5 thoughts on “Avakado sos (Guacamole)

  1. Nefis bir görüntü, bu dip sosu bende gecenlerde yapmistim. Benim tarifimde ama icinde birde küp küp dogranmis domates ekleniyordu, öylesi de pek güzel oluyor. Senin versiyonun icinde ellerine saglik diyorum canim.

    Sevgilerimle

  2. Geri bildirim: AVAKADO SALATASI ( GUACAMOLE ) | Lezizsofralar'a Hosgeldiniz

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s