REVANI


MALZEMELER:

  • 4 tane orta boy yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 su bardagi siviyag
  • 1 su bardagi yogurt
  • 1,5 su bardagi irmik
  • 1 er paket kabartma tozu ve vanilya
  • yeterince un yaklasik 1 su bardagi kadar

DIGER:

  • 4 bardak seker
  • 4 bardak su
  • yarim limon

YAPILISI:öncelikle serbeti hazirlanarak sogumaya burakilir bunun icin su ve seker bir tencereye alinir ve kaynamaya burakilir yaklasik 15 dakika kaynadiktan sonra yarim limon suyuda ilave edilerek 5 dakika daha kaynatilir ve ocantan alinir.

Revanisi icin ise yumurta ve seker cirpildiktan sonra kalan malzemede tektek eklenerek malzeme cirpilir daha sonra yaglanmis tepsiye dökülerek önceden isitilmis firinda 180 derecede üzeri kizarana dek pisirilir,firindan cikardiktan sonra dilimlenerek önceden hazirladigimiz soguk serbet üzerine gezdirilir ve sekerini cekmesi icin ilik bir ortamda bekletilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s