CILEK SOSLU MUHALLEBI


Yaz yaklasirken hem icinizi serinletecek hemde bol vitamin alabileceginiz sütlü bir tatli,bir cok blogu olan arkadasim denedi simdiye dek ama bana simdi yapmak kismet oldu iyide oldu cünkü yaz boyu sayisizkez yapilacaga benziyor…

MALZEMELER:

Muhallebisi İçin:

  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Üstü İçin:

  • 750 gr çilek
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI:

  1. Vanilya hariç tüm muhallebi malzemesini tencereye alın, karıştırın ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  2. Ocaktan alınca vanilya katın, mikserle 5 dakika çırpıp ıslatılmış, orta boy cam kaba dökün. Ilımasını bekleyin.
  3. Çilekleri rondodan geçirin, şekeri ve nişastayı katarak bir taşım pişirin. Ilık muhallebinin üzerine sıcak çilek sosunu dökün, dolapta itice soğutarak servis edin.

          

Tarif, yesilkivi.com sitesinden

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s