RULO PASTA


Sevgili Nurcan’da (yenitadlar) gördügümden beri yapmayi düsünüyordüm ve nihayet deneme firsati buldum,cok memnun kaldigim ve görüntüsüylede istah kabartan bir pasta oldu denemenizi tavsiye ederim.

PANDISPANYA MALZEMELERI:

  • 2yumurta
  • 1,5 cay b.seker
  • 1/2 cay b.sivi yag
  • 1/2 cay b.ilik su
  • 2 cay b.un
  • yarim paket kabartma tozu

KREMA MALZEMELERI:

  • 1 yumurta
  • 1 tepeleme yemek kasigi un
  • 1 su b. sut ( 200 gr. )
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem santiyi toz olarak

üzerine surmek icin :

  • 1 paket krem santi

 icine surmek icin:

  • cilek receli (ben kullanmadim)

YAPILISI:Öncelikle kremamizi pisiriyoruz,kremsanti haric tüm malzeme sürekli karistirilarak pisirlirir ve koyulastiktan sonra ocaktan alinir sogumaya burakilir,soguyunca üzerine toz kremsanti eklenerek mikserle cirpilir ve bir kenara alinir,daha sonra pandispanya malzemeleri cirpilip yagli kagit serilmis firin tepsisine yayilir ve 150 derecede önceden isitilmis firinda üzeri beyaz kalacak sekilde pisirilir daha sonra firindan cikartilip cilek receli üzerine sürülür ve hemen ardindan piirdigimiz kremasi üzerine esit miktarda yayilir sonra ise zaman kaybetmeden kagidindan tutarak dikkatli sekilde rulo yapilir ve bu sekilde biraz bekletilir iyice soguyunca dikkatlice kagidindan ayrilir ve üzerine kremsantisi sürülüp üzeri istenilen sekilde süslenir ve iki tarafli tutularak dikkatlice servis tabagina alinir ve buzdolabina kaldirilir en az 2 saat dinlendikten sonra servis yapin

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s