Cilekli,isginli ve kitirli kek (Erdbeere Rhabarber-Streuselkuchen)


Bu aralar Almanya’da Rhabarber yani isginin zamani,senenin sadece bu dönemi bulunabilen rhaberber cok lezzetli mayahos bir tadi var görünümü uzun sap seklinde olsada yinede tad ve bol su icerigiyle ayni cilek gibi  bu yüzden pastalarda,kek ve turtalarda cogunlukla cilekle beraber kullaniliyor,benim denedigim tarifte üzeri kitirli ,cilek ve rhabarber li bir turta.Bu turta su an tüm pastahanelerde ve hazir yapilmis olarak marketlerde bulunuyor cok az vakti kalsada bulabilirseniz mutlaka deneyin derim.Gecen seneki yaptigim Rhabarber Kuchen tarifine buradan ulasabilirsiniz,

http://lezizsofralar.net/?p=672

Malzemeler:

  • 600 gr un
  • 150 gr seker
  • 1 paket vanilya
  • bir tutam tuz
  • 150 gr soguk tereyagi
  • 250 gr yumusamis tereyagi
  • 1,5 kilo rhabarber (isgin)
  • 100 gr cilek
  • 7 gr kabartma tozu
  • 180 gr pudra sekeri
  • 4 yumurta
  • 125 ml ilik süt

YAPILISI:öncelikle üzerinin kitirini yapmakla ise basliyoruz bunun icin 200 gr un,150 gr seker,yarim paket vanilya ve bir tutam tuz bir kaba konulur ve karistirilir üzerine soguk tereyagi eklenerek elle cok fazla yumusatmadan malzemeyle harmanlanir ve buzdolabina kaldirilir,

Rhabarber yikanir alttan 2 cm kesilir ve ince yüzü soyulur daha sonra yine 2 ser cm dogranir ve bir kaba alinir,cilek yikanir 2 ye veya 3 e bölünür büyüklügüne göre,

Firin 180 dereceye ayarlanir isinmaya burakilir.diger taraftan un ve kabartma tozu bir kabta karistirilir, ayri bir kapta 250 gr yumusak tereyagi,pudrasekeri ve yarim paket vanilya mikserle krem gibi oluncaya dek cirpilir,daha sonra yumurtalar tek tek eklenerek cirpilir daha sonra oda isisindaki süt eklenir ve en son olarak unla karistirdigimiz kabartmatozu karisimi azar azar eklenerek cirpilir.yüksek kenarli bir tepsiye alti margarinle yaglandiktan sonra hazirladigimiz karisim her tarafi esit olacak sekilde yaydirilir üzerine hazirladigimiz cilek ve isgin parcalari serpilir daha sonra önceden hazirladigimiz ve buzdolabinda beklettigimiz kitir harc ufalanarak en üstüne serpilir daha sonra firina verilerek 45,50 dakika kadar pisirlir soguyunca yada en iyisi ertesi gün servis edilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s