SEFTALI SOSLU IRMIK TATLISI


Öncelikle Beraat kandiliniz mübarek olsun.Bu rahmeti,bereketi ve affi bol gecede hayirli olan tüm dualarinizin kabul olmasi dilegiyle…

Evde seftaliler yumusamaya basladiysa ve dolaptada tatliniz bitmisse iste bu tatliyi yapmanin tam zamani gelmis demektir,hafifligiyle ve lezzetiyle sizinde favoriniz olacaginda eminim,tarifine gelince;

MALZEMELER

IRMIKLI KATI ICIN:

  • 1 litre süt
  • 9 yemek  kasigi irmik
  • 9 yemek kasigi seker
  • 1 yemek kasigi tereyagi
  • 1 paket vanilya

SEFTALI SOSU ICIN:

  • 3 tane iri ve olgun seftali
  • 4 yemek kasigi seker
  • 2 yemek kasigi nisasta

YAPILISI:Öncelikle irmikli katimizi hazirliyoruz,bunun icin tereyagi haric tüm malzemeyi bir tencereye bosaltip ocaga aliyoruz ve kaynayip koyulasana dek karistirarak pisiriyoruz.Ocaktan aldiktan sonra tereyaginida ilave edip eriyene dek tekrar karistiriyoruz, suyla islattigimiz borcama döküp üzerini düzlüyoruz ve sogumaya burakiyoruz.Diger taraftan  seftalili sosunu hazirlamak icin seftalileri soyup cekirdeklerinden ayirdiktan sonra blendirdan geciriyoruz ve bir tencereye aliyoruz üzerine sekerini ve nisastasini koyduktan sonra yine sürekli karistirarak koyulasincaya dek pisirliyoruz ocaktan aldiktan sonra 2 dakika kadar sogumasini bekleyip irmikli karisimin üzerine döküyoruz ve sogumasi bir kenara kaldiriyoruz.Tamamen soguduktan sonra ise üzerini süsleyip buzdolabina koyuyoruz en az 3,4 saat sonra servis edilebilinir,afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s