EKMEK KADAYIFI


   

Öncelikle herkese hayirli ve bereketli bir Ramazan diliyorum,Rabbim tutulan oruclari ve yapilan hayirlari kabul eylesin.

MALZEMELER:

  • bir kat ekmek kadayifi
  • 1 kilo seker
  • 1 kilo su
  • yarim limon
  • süslemek icin hindistan cevizi ve sam fistigi tozu

YAPILISI:Öncelikle serbeti kaynatilir bu arada hazir aldigimiz ekmek kadayifi genisce bir tepsiye yerlestirilir ve bol ilik suyla iki katina gelene dek islatilir,daha sonra fazla suyu alinarak serbeti verilmeye baslanir bu islem tepsi ocagin üzerine alinarak kisik ateste cevrilerek yavas yavas yapilir,tüm serbeti cekene dek ocak üstünce bekletilen tepsi ocaktan alinir ve soguduktan sonra buzdolabina kaldirilir,tamamen soguyan kadayif süslenerek kaymak veya dondurma ile servis edilir.

Reklamlar

2 thoughts on “EKMEK KADAYIFI

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s