BADEMLI PILAV


  

MALZEMELER:

  • 1 su bardagi pirinc
  • 100 gr badem
  • siviyag ve tereyag
  • 1 adet tavuk suyu tablet
  • tuz

YAPILISI:Pirincler sicak suyla islatilarak 10 dakika bekletilir ve nisastasindan arinincaya dek yikanir diger tarafta biraz siviyag birazda tereyagi tancereye alinir eridikten sonra süzülmüs pirincler ilave edilir ve 1,2 dakika kadar kavrulur daha sonra tuzu bulyonu ve 1,5 su bardagi suyuda ilave edilerek kisik ateste suyunu cekene dek pisirilir,servis esnasinda ise soyulmus bademler bir tavaya alinarak surekli karistirilark kavrulur ve pisen pilava ilave edilerek karistirilir sonra servis edilir.

Reklamlar

3 thoughts on “BADEMLI PILAV

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s