PARMAK KEBABI


MALZEMELER

  • yarim kilo kuzu veya dana eti
  • 2 adet iri patlican
  • 3,4 tane sivri biber
  • 1 tane domates
  • 1 tane kurusogan ve 2 dis sarmisak
  • tuz kirmizi biber,sivi yag kizartmak icin
  • 1 yemek kasigi domates salcasi

YAPILISI:Patlican ortadan ikiye kesilip alacali soyulur ve parmak büyüklügünde dogranarak kizartilir daha sonra kagit havlu üzerine alinarak yagi süzene dek beklenir ve tepsiye resimde görüldügü gibi dizilir,sivri biberde ayni sekilde kizartilir ve dizilir,bir taraftan et suyunu salip geri cekene dek kisik ateste yumusacik oluncaya dek pisirilir üzerine yemeklik dogranmis sogani ve sarimsagida eklenip bir muddet daha kavrulduktan sonra tuzuda eklenerek acaktan alinir ve tepsinin ortasina yerlestirilir ve üzerine bir domates incecik dilimlenip yerlestirilir daha sonra bir yemek kasigi salca tuz kirmizi biber 1 su bardagi suyla sulandirilarak tepsiye gezdirilir ve önceden isinmis firinda 200 derecede 10 dakika kadar pisirilip servis edilir.

             

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s