ÖZBEK PILAVI




Yogurt ve salatayla tek basina bir ögünü kurtarabilecek bir pilav ayrica cokta besleyici….

MALZEMELER:

  • 100 gr kuzu veya dana eti ince dogranmis
  • 2 su bardagi baldo pirinc
  • 3,5 su bardagi su
  • 1 büyük havuc
  • 1 tane kurusogan
  • 1 tane domates
  • kucük bir kase bezelye
  • tuz,biraz sviyag

YAPILISI:öncelikle pirinc sicak suda 10 dakika bekletildikten sonra iyice yikanir ve bir kenara alinir bu arada bir tencereye biraz siviyag konulur üzerine ufacik dogranmis et konur ve suyunu salip iyice cekene dek kavrulur daha sonra sira ile yemeklik dogranmis sogan,uzun uzun dogranmis havuc,1 domates eklenerek kavrulur,daha sonra pirinc eklenir ve 2,3 dakika kadarda o cevrilerek kavrulur en sonra bezelyeleri ve tuzu eklenen pilava kaynayan suyuda eklenip kisik ateste pisirilmeye burakilir,suyu ceken pilav yarim saat dinlendirilir ve servis yapilir.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s