KURU KAYISI RECELI


Durup dururken caniniz bisey isterya  evde malzemede varsa birsaniye bile beklemezsiniz yapmak icin iste bu recelde tam o zaman yapildi ve yenildi.Bence tazesinden hic farki yok tabi bu kayisinin cinsinede bagli, resimde görülen kaysi cesidini kullandim ben icine cekirdegi yerine soydugum bademleride ekledim tam oldu ,tazesinden hic farki kalmadi sizde su kis ortasinda caniniz isterse hic beklemeden yapin derim:))

MALZEMELER:

  • 600 gr kuru kayisi
  • 1 kilo seker
  • 1 litre su
  • yarim limon suyu

YAPILISI:Kayisi bir gece önceden iyice yikanip üzerine sicaga yakin su eklenerek bir gece sismesi icin bekletilir,ertesi gün icinde su kalmissa süzülür ve bir kenara alinir.Bir tencereye seker ve su eklenerek kaynamaya burakilir serbet biraz koyulasmaya baslayinca üzerine kayisilar eklenerek kaynadiktan sonra alti kisilir kivamina gelene dek arada tahta kasikla karistirilarak kaynatilir kivamini bulunca üzerine yarim limon suyu eklenir bir tasim daha kaynatildiktan sonra ocaktan alinir üzerine soydugumuz bademleri eklerek  sicagiyla cam kavanozlara konulur agizlari sikica kapatilir ve bir bezin üzerine ters cevirilerek burakilir iyice soguduktan sonra (bir gece bekletilirse daha iyi olur bu sekilde)günes görmeyen serin bir yere kaldirilir.

Reklamlar

One thought on “KURU KAYISI RECELI

  1. Merhaba iyi geceler bende kuru kayısı reçelini çok severim ellerinize sağlık kıvamı enfes kucak dolusu sevgiler bende beklerim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s