ASURE 2010


MALZEMELER:

  • 1 bucuk cay bardagi asurelik bugday(yarma)
  • 1 bucuk cay bardagi pirinc
  • 1 cay bardagi haslanmis nohut (konseve)
  • 1 cay bardagi haslanmis fasulye(konserve)
  • 1 cay bardagi cekirdeksiz siyah kuru üzüm
  • 7,8 tane kuru sekerpare kayisi
  • 1 cay bardagi kabuklari ayiklanmis badem
  • 1 yemek kasigi susamisterseniz kavrulmus)
  • tarcin,1 tane nar
  • 1 cimdik tuz
  • 2 türk kahvesi fincani seker
  • yarim cay bardagi süt
  • 1 portakalin kabugunun rendesi
  • ceviz,findik(ben kullanmadim)

YAPILISI:

Aksamdan islatilmis bugday(yarma), üzerine 3 su bardagi su konularak tencereye alinir kaynamaya burakilir,10,15 dakika pisen bugdayin üzerine pirincler yikanip eklenir,üzerine bir cimdik tuz eklenir pisirilmeye devam edilir orta ateste.pirincler iyice yumusayinca eger suyu az ise 1 cay bardagi daha ilave edilir sonra sütü, sekeri,yine aksamdan islatilmis kuru üzüm ve küp küp dogranan kayisilar,haslanmis nohut,fasulye,portakal kabugu rendesi de eklenerek kivamina gelen asure ocaktan alinir ve kaselere bölünerek sogumaya burakilir iliyan asureler süslenmeye baslanir tarcini ve susami serpilir bademleri ve nar taneleride yerlestirdikten sonra servise hazir demektir afiyet olsun…Allah kabul eylesin…..

Reklamlar

5 thoughts on “ASURE 2010

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s