CEVIZLI TARCINLI KURABIYE


Ne zamandir yapmayi düsündügüm bu kurabiyeyi sevgili Gülayin sayfasinda görünce artik yapmaliyim dedim, yapimi basit lezzeti bir o kadar sahane bu kurabiyeler bizim favorimiz oldu bile…Tarifin orjinali icin Sevgili Gülayi ziyaret edebilirsiniz bende bir degisiklik yapmadigim icin aynen yayinliyorum…

MALZEMELER:

  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 250g tereyagi
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un
  • üzeri için:
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2,5 çorba kaşığı tarçın
  • yapılışı: Hamur yoğurma kabına tereyağı, pudra şekeri, cevizi (200 derece fırında arada karıştırarak ,10 dakika fırınlayıp, rondadan geçirin), vanilyayı, unu alın ve yoğurun. Hamuru 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Ön ısıtma yapılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Bir kasede tarçın ve pudra şekerini karıştırın. Fırından çıkan kurabiyeler az ılınınca tarçınlı karışıma bulayıp, servis tabağına alinir.

    Reklamlar

    5 thoughts on “CEVIZLI TARCINLI KURABIYE

    Bir Cevap Yazın

    Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

    WordPress.com Logosu

    WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Twitter resmi

    Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Facebook fotoğrafı

    Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Google+ fotoğrafı

    Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Connecting to %s