EZOGELIN CORBASI


Hava soguk oldugunda ne pisireyim diye düsününce ilk aklima gelen corbu bu olur, hem okuldan üsümüs olarak gelen cocuklarin icleri isinsin diye hemde icinde bulunan malzemeden dolayi cok saglikli buldugum icinde favorimdir bu corba.Tarif bilindik olsada bilmeyen yeni ev hanimlari icin benim uyguladigim tarifim söyle;

MALZEMELER:

  • 1 türk kahvesi fincani mercimek
  • 1 türk kahvesi fincani pirinc
  • 1 türk kahvesi fincani ince bulgur
  • 2 yemek kasigi sivi yag veya 1 corba kasigi margarin veya tereyagi
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • tuz,kirmizibiber,1 cay kasigi sebzeli cesni
  • 1 adet tavuk bulyon veya kendi hazirladiginiz tavuk suyu
  • kuru nane,pul biber
  • 1 tane ortaboy kurusogan

YAPILISI:Düdüklü tencerede kisa zamanda pisirebilirsiniz veya normal tencerede 1 saati askin sürebilir pismesi ben düdüklü tencerede yaptim.Tencereyi ocaga alip yagini koyuyoruz üzerine yemeklik dogradigimiz sogani ekleyip 3,4 dakika kavuruyoruz sonra üzerine mercimek,pirinc,bulgur,salca,tuz,kirmizibiber,sebzelicesnisini,kurunaneyi  ve 5 su bardagi kaynar suyu ekleyip düdüklünün agzini kapatiyoruz ve düdüklünün üstündeki dügme ciktiktan sonra alti kisik 20 dakika pisiriyoruz.sicak sicak limon ve pulbiberle servis ediyoruz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s