SULTAN TATLISI


Keki icin;
* 3 tane yumurta
* 1 Su bardagi seker
* 1,5 su bardagi un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

ARA KREMASI ICIN:
* 2 tane sivikrema (SCHLAGSAHNE)
* 2 paket krema sertlestirici (SAHNE STEIF)
SERBETI ICIN:
* 2 su bardagi seker
* 2 su bardagi su
* Bir kac damla limon suyu

YAPILISI:
Yumurta, seker ve vanilyayi köpürene kadar iyice cirpin.Unu ve kabartma tozunuda ilave edip iyice karistirin.kelepceli kaliba yada tepsiye altina yagli kagit serdikten sonra kek hamurunu dökün.
Önceden isitilmis 180 derecelik firinda üzeri kizarincaya kadar iyice pisirin.Kek pistikten sonra tepsiden cikarip iyice sogutun.Soguyan kekin üzerinden yagli kagidi cikarin ve kekinizi ortadan ikiye bölün.
Daha sonra serbet malzemelerini bir tencereye alin ve 5 dakika kaynattiktan sonra ilimaya birakin.
Serbet sogurken,krema ve krema sertlestiriciyi birlikte iyice cirpin.Bu malzemeleriniz yoksa kremsantiyi üzerinde yazdigi gibi hazirlayin.Kestiginiz kekin yarisini tepsiye tekrar alin ve hazirladiginiz kremayi üzerine yayin.Kekin diger kisminida üzerine kapatin.

Son olarak ilimis olan serbetin yarisini üzerine gezdirin.Pastanizi istediginiz büyüklükte dilimleyin ve kalan serbetide üzerine tekrar gezdirin.Serbetin ilik olmasi sartina dikkat edin.Sicak olursa aradaki krema erir,soguk olursada kek serbeti iyice cekmez.

Reklamlar

One thought on “SULTAN TATLISI

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s