KURU PATLICAN DOLMASI


Benim cocuklarin ender sevdikleri yemeklerdendir kurupatlican dolmasi yogurtla birlikle koca bir tabak götürürler….

MALZEMELER:

  • aile sayisina göre kuru patlican
  • 100 gr kiyma
  • bir kase pirinc
  • bir kase iribulgur
  • yarim demet maydonoz
  • 2 tane orta boy sogan
  • 1cay bardagi sivi yag
  • tuz,kirmizibiber,pulbiber,karabiber,kimyon
  • pisirirken 1 kasik salca tuz,nareksisi ve yeterince su

YAPILISI:Öncelikle kuru patlican yikanip bol suda yumusayincaya dek haslanir (5,6 dakika kadar)daha sonra sudan alinip bir kenarda sogumaya burakilir.Ic malzemesi icin pirinc ve bulgur bir kaba alinir üzerini gececek kadar kaynar su konup biraz bekletilir daha sonra kalan su süzülüp diger malzemeri eklenir bunun icin kiyma,yemeklik dogradigimiz kuru sogan,maydonoz,baharatlari yarim yac bardagi sivi yag bir kasik salca ilave edilir ve iyice harmanlanir daha sonra soguyan patlicanlarin yarisina gelecek sekilde doldurulur ve bu patlicanlar tencereye siklikla dizilir daha sonra üzerine tencerenin boyutuna göre bir tane tabak ters cevrilir üzerine salcali sosu hazirlanip dolmalarin üzerini gececek sekilde gezdirilerek kisik ateste  pismeye burakilir sonra sicak servis edilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s