ANTEPFISTIKLI MERMER KEK


Aslinda aklimda kahveli mermer kek yapmak vardi ama mutfakta kavanozun dibindeki antep fistigini görünce neden olmasinki dedim,inanin harika oldu cok lezzetli yumusacik bir kek…

MALZEMELER:

  • 1 cay bardagi antepfistigi
  • 3 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 su bardagi süt
  • 3 yemek kasigi sicak su( kekin nemli olmasi icin)
  • 125 gr maragarin
  • 1 er paket kabartma tozu ve vanilya
  • yeterince un

YAPILISI:Firininizin ayarini 180 derece getirip aciyoruz isinmasi icin daha sonra keki pisirecegimiz kalibi hazirlayip kekin hamurunu yapmaya basliyoruz.Karistirma kabina yumusamis margarinimizi ve sekeri alip iyice birbirine yedirene dek cirpiyoruz daha sonra her yumurtayi 2 dakika cirpmak sarti ile tek tek ilave ediyoruz ardindan oda isisindaki sütü,suyu,kabartmatozunu ve vanilyayi ekliyoruz en  sona elenmis unumuzuda kivamina gelene dek ilave ediyoruz kivami cok akici olmayacak daha sonra yagli kagit serilmis ve kenarlarindan tasmayacak kadar yüksek baton kalibimiza yaridan fazlasini döküyoruz kalan harcimizada antepfitiginida ilave edip iyice karistiriyoruz ve kaliptaki harcin üzerine döküp bir yemek kasigi ile alttan alttan karistiriyoruz daha sonra önceden isitilmis firinda ortalama 45 dakika pisiriyoruz (ilk 20 dakika firinin kapaginin asla acilmamasi gerekiyor) Soguyunca kaliptan cikarip servis ediyoruz.

Reklamlar

4 thoughts on “ANTEPFISTIKLI MERMER KEK

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s