FIRINDA SOMON BALIGI VE BIBERIYELI PATATESLER


Simdi baklava yufkasindan yaptigim peynirli böregi cikardim firindan ama o biraz soguya dursun ben gecenlerde yaptigim nefis somon baliginin tarifini vereyim, daha sonrada yanina yaptigim taze biberiyeli patateslerin tarifini…

MALZEMELER:

  • kisi sayisina göre somon dilimleri
  • bir kac dal dereotu
  • kirmizi toz biber 
  • tuz
  • üzerlerinede birer parca tereyagi ve limon dilimi (arzuya göre)

YAPILISI:öncelikle ocagimizi 220 dereye ayarliyoruz önceden isinmasi icin,daha sonra yikanmis somon dilimlerini yagli kagit serilmis orta boy bir tepsiye diziyoruz üzerlerine önce tuz sonra toz kirmizibiber serpiyoruz ve üzerlerine dereotu ve limon dilimleri yerlestiriyoruz,en sona birer parca tereyaginida koyup önceden isittigimiz firinda 15 ila 20 dakika arasi pisiriyoruz.

FIRINDA BIBERIYELI KÜP PATATESLER

MALZEMELER:

  • kisi sayisina göre ortaboy patates
  • tuz,taze biberiye yapraklari ayirt edilmis
  • taze cekilmis karabiber,kirmizi toz biber
  • cok az sivi yag veya zeytin yagi

YAPILISI:Patatesler öncelikle cok iyi yikanip soyulur kup seklinde dogranir üzerine baharatlari ince dogranmis taze biberiyesi eklenir ve zeytinyagi gezdirilip karistirilir ve yagli kagit serilmis tepsiye yayilir yine önceden isitilmis firinda üzerleri kizarana dek pisirilir bu islemi balikla beraberde yapabilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s