KIYMALI VE ISPANAKLI LASANYA


Lezzetli ve tek basina gayet doyurucu bir yemek oluyor…

MALZEMELER:

  • 1 paket lazanya (haslanmadan kullanilanlardan)
  • 300 gr kiyma
  • 1 demet ispanak
  • 2 tane ortaboy kurusogan
  • 2 dis sarimsak
  • 3 tane dogranmis domatesyada 2 tane dogranmis domates konservesi
  • tuz,karabiber,kirmizibiber,feslegen ve nane
  • üzeri ve besamel sos icin kasarpeyniri (ortalama 300 gr )
  • Besamel sos icin:1,5 su bardagi süt,1 yemek kasigi tereyagi,1 yemek kasigi un,tuz

YAPILISI:öncelikle kiymayi kavurarak isleme basliyorz genisce bir tava yada tencerede kiyma kavrulmaya burakilir birazcik siviyag ile,tamamen rengi dönünce üzerine dogranmis kurusogan ve sarimsak ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir,soganlar biraz ölünce üzerine dogranmis domates ,feslegen biraz nane,tuz,karabiber eklenir ,bir bag ispanak iki üc kere yikandiktan sonra irice kiyilir ve harca ilave edilir ve 1 su bardagi kaynar su eklenerek pisirmeye devam edilir,10 dakika orta ateste pisirilip ocaktan alinir,diger taraftan besamel sos hazirlanir teflon bir tavaya tereyagi ve un alinir ve sürekli karistirilarak kokusu cikana dek kavrulur üzerine hizlica karistirarak sütü ilave edilir topakligi gidene dek karistirilir ve üzerine tuzu ve 100 gr kadar kasarpeyniri ilave edilerek ocaktan alinir(ben biraz akiskan olmasini seviyorum besamel sosun eger koydugunuz ölcüde olmadi ise süt koyma asamasinda biraz daha süt ilave edilebilir) Borcam yada kenarli bir tepsi alinir üzerine bir kepce kiymali harctan konarak yayilir üzerine bir sira acik yer kalmayacak sekilde kuru lazanyalar dizilir daha sonra kiymali harc konup lazanyanin üzerine yaydirilir daha sonrada 1 kepce besamel sosu gezdirilir ve yine kurulazanya üzerine dilizilir,bu islem tüm harc bitene dek uygulanir en üst kismi kiymali ve besamelli olmalidir bu harcin üzerine rendelenmis kasar peyniri serpilir eger vaktiniz varsa bu halde 15 dakika bekletmenizi tavsiye ederim ,daha sonra önceden isitilmis firinda 220 derecede üzeri kizarana dek pisirilir sicak servis edilir. Asagidaki resimde lazanyanin pismis ve tepsideki halini üst kisimdada dilimli halini görebilirsiniz.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s