ANTEP FISTIKLI KURABIYE


Tarifini kitchenoclock-Nilay’dan aldim, gayet basarili ve cok lezzetli bir kurabiye görüntüdende anlasilacagi gibi …

MALZEMELER:

  • 1 adet yumurta(sarisi icine aki disina)
  • 250 gr yumusamis margarin
  • 1 cay bardagi pudra sekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon kabugu rendesi
  • aldigi kadar un
  • kurabiyeleri bulamak icin 100 gr Antepfistigi

YAPILISI:Un,kabartmatozu ve vanilya haric tüm malzemeyi bir kaba koyup harmanlayin daha sonra unu,kabartmatozunu ve vanilyayi eleyerek ekleyin ve kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin,unu azar azar eklemekte fayda var hamurun sert olmamasi icin ele yapismayan kivama gelince un ekleme kesilmeli.Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar kopartilip yuvarlanir ve önceden ayirdigimiz yumurta akina daha sonra antep fistigina bulanarak yagli kagit serilmis tepsiye dizilir,önceden isitilmis firinda 180 derecede 25,30 dakika kadar pisirilir.

Reklamlar

4 thoughts on “ANTEP FISTIKLI KURABIYE

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s